Kiállítás a toronyban

Kiállítás a toronyban
A falusi életet a maga szertartásaival, realitásaival jelenteti meg álomszerűen munkáiban Gheorghe Ciobanu naiv festő, akinek a kiállítása tegnaptól kezdve augusztus 15-ig, naponta 12.30 és 18.30 között tekinthető meg, a nagyváradi városháza tornyában.

A festmények eladásából származó összeg 20%-át a festő karitatív célokra ajánlja fel – nehéz anyagi helyzetben lévő felnőttek és gyerekek számára, sport-, vagy kulturális eseményekre. A naiv művész üzenete: „Tegyétek félre a gondokat és aggodalmakat. Nézzetek körül és figyeljétek meg, mennyi szépséget adott nekünk a Jóisten. Gyertek, kószáljunk szabadon a dombokon és a gyümölcsösökben, ez megelégedést és boldogságot hoz majd.” Gheorghe Ciobanu a falusiak egyszerű életét éli, földet művel, templomba jár, szabadidejében pedig farag és fest.
A kiállítást, mely a naiv művészet népszerűsítésére irányuló nagyobb projekt része, a Bihar megyei Műemlékvédelmi Alapítvány és a Romániai Naiv Művészek Egyesülete szervezte.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .