Kiállítás: a nézés memóriája

Kiállítás: a nézés memóriája
Nagyvárad- A Körösvidéki Múzeum szépművészeti részlegének szervezésében csütörtök délután A nézés memóriája címmel Mircea Titus Romanescu moldovai festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Barokk Palotában.

 

A megjelenteket dr. Aurel Chiriac, az intézmény főigazgatója köszöntötte, aki először ismertette a képzőművész életét, munkásságát, majd méltatta a munkáit. Többek közt elhangzott, hogy a kortárs román festőművészet egyik kiemelkedő alakja, tagja a romániai és az UNESCO nemzetközi szakmai szervezetének. 1950-ben született Piatra Neamţ városában, és noha a bukaresti műegyetemen végezte felsőfokú tanulmányait, mégis a művészpályáját választotta, szabadon továbbképezve magát. 1974-től alkot, számos hazai és külföldi tárlata volt, munkái megtalálhatóak jelentős hazai és külföldi múzeumokban, képtárakban és közgyűjteményekben, többek közt Csehországban, Olaszországban, Franciaországban, Tunéziában és az Egyesült Arab Emírségekben is. A váradi, eladással egybekötött kiállításon ötven műve tekinthető meg, olajfestmények, akril- és pasztellképek, valamint akvarellek.

Az egybegyűlteket a méltatott is üdvözölte, végül pedig Aurel Chiriac azzal az örömteli hírrel szolgált, hogy a múzeum új székhelyén végre folytatódnak a munkálatok, így remény van arra, hogy ősszel az intézmény elkezdheti a költözést.

Ciucur Losonczi Antonius