Kiállítás

A Partiumi és Bánsági Műemlékvédő És Emlékhely Társaság október 21-én, péntek délután 5 órakor kiállítást nyit a vár I. épületének tanácskozótermében.

Társadalmi szerepvállalás és részvétel a 19. század végén: az EMKE indulása címmel az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület megalakulásának 130-ik évfordulója alkalmából. A sorra kerülő kiállítás a dualizmus kori Magyarország legnagyobb és hatásában legátfogóbb közművelődési egyesületének kezdeti időszakát eleveníti meg korabeli írásos és képi dokumentumok révén. Ugyanakkor az EMKE-nek az erdélyi oktatásügyben illetve gazdaságban betöltött korabeli szerepébe is beleláthatunk. Köszöntőt mond Dukrét Géza, a PBMET elnöke. A kiállítást megnyitja: Dr. Széman Péter, EMKE-elnök és Bartha Katalin Ágnes, a kiállítás kurátora. A kiállítás 2016. október 21-től november 4-ig látogatható.
Mindenkit szeretettel várnak!

Címkék: , ,


0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .