Ki kell tenni a házszámokat

Illusztráció
Illusztráció
A Nagyváradi Helyi Rendőrség hamarosan elkezdi ellenőrizni azt, hogy a városban hol nincsenek kitéve a házszámok. Akik elmulasztják ezt kitenni, bírságot kockáztatnak.

 

Ebben a hónapban kezdődik meg a Nagyváradi Helyi Rendőrség kampánya annak érdekében, hogy lehetőleg mindenkit rábírjanak arra, hogy ingatlanukra tegyék fel a házszámot. Ezt Cristian Beltechitől, a helyi rendőrség igazgatójától tudtuk meg, aki hozzátette, hogy munkatársai már a terepen vannak és végzik a szükséges ellenőrzéseket. Hozzátette, hogy az elmúlt időszakban már közel négyezer felszólítást állítottak ki, és a figyelmeztetésben részesülőknek mintegy kilencven százaléka eleget is tett a felszólításnak. Mint Cristian Beltechi elmondta, első körben mindenki figyelmeztetést kap arról, hogy nincs házszám, vagy nem megfelelő a házszám az ingatlanon, és csak azokat bírságolják meg, akik előzőleg már kaptak felszólítást, de nem tettek eleget az abban foglaltaknak. Az igazgató hangsúlyozta, hogy kivétel nélkül mindenkit ellenőriznek, tehát jogi- és magánszemélyeket, illetve lakótársulásokat is. Kérdésünkre válaszolva Beltechi elmondta, hogy az érintetteknek a felszólítástól kapott 5–30 nap áll rendelkezésükre, hogy pótolják a hiányosságot, az a helyi rendőrtől függ, hogy mennyi haladékot ad a felszólítottnak.

A tavaly elfogadott 62. számú helyi tanácsi határozat értelmében 200–400 lej bírságot kell fizessenek azok, akiknek az ingatlanára nincs kitéve a házszám, illetve száz lejes bírságot rónak ki arra, akinek a lakásajtajára nincs kitéve a lakás száma.

Pap István

Címkék: ,