Kéztöréssel megúszta a zuhanást

Kéztöréssel megúszta a zuhanást
Szatmárnémeti – Egy Szatmárnémeti fiatal, miközben barátnőjével sétált a Golescu híd alatt, beesett egy tíz méteres technikai gödörbe.  

Szombat este 19.23 órakor értesítették a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felőgyelőségét arról, hogy egy fiatalember beleesett egy mély kanálisba. Azonnal a helyszínre érkeztek a mentők, a tűzoltók és a rendőrség munkatársai, akik azonnal biztosították a helyszínt és megkezdődött a mentési művelet. Kiderült hogy a felújítás alatt álló Golescu híd egyik fedetlen és őrizetlenül hagyott technikai gödrébe esett a 16 éves V.Cs., miközben a barátnőjével sétált. A mentősök és a tűzoltók igyekeztek megnyugtatni az eszméleténél lévő fiatalt, míg előkészítették a fiú kimenekítését.

A biztonságos kiemelés több mint húsz percet vett igénybe, és az elsősegély nyújtáskor kiderült, hogy csodával határos módon a balesetet szenvedő ifjú megúszta egy kéztöréssel a zuhanást. A tűzoltók és a mentősök profizmusának köszönhetően a fiatalembert hamar kórházba tudták szállítani, ahol teljeskörű kivizsgálásnak vetették alá. Ez az eset könnyen akár katasztrófával is végződhetett volna emberi mulasztás miatt. Csak idő kérdése volt, hogy ez megtörténjen mivel gyakran járnak gyerekek a környéken nem beszélve a halászni járókról. A felújítást végző cég figyelmen kívül hagyta ennek lehetőségét, valószínű eljárást indítanak az illetékesek gondatlanságból elkövetett emberi élet veszélyeztetés címén.