Kézilabdatorna, válogatott védnökkel

Kézilabdatorna, válogatott védnökkel
Szűcs Gabriella, a magyar válogatott korábbi és a HCM Baia Mare (Nagybánya) jelenlegi átlövője volt a szombaton Érmihályfalván tartott kézilabdatorna fővédnöke és díjátadója.


Az érmihályfalvi Nyíló Akác Napokon a kispályás foci mellett (melynek eredményeire visszatérünk) a lányok kézilabdatornája is kezd gyökeret verni. A szombaton reggeltől délutánig tartott eseménynek több különlegessége is volt. Egyrészt, hogy Érmihályfalva Kovászna megyei testvérvárosából, Barótról is jöttek lányok most először, másrészt, hogy Leu Eugen edző-testnevelőtanár meghívását elfogadva elvállalta a fővédnökséget Szűcs Gabriella, a nagyváradi születésű, a Debreceni VSC-t, az Oltchim Râmnicu Vâlcea-t és a HC Zalăut (Zilah) is megjárt átlövő, aki 96-szoros magyar válogatott (világbajnoki harmadik, olimpiai negyedik helyezett), jelenlegi klubjával, a HCM Baia Mare-val (Nagybánya) BL negyeddöntőbe jutott.

Közös fotózkodás

A szombati körmérkőzéses torna sok érdeklődőt vonzott, akik előtt a következő eredmények alakultak ki: Érmihályfalvi Unirea – Nagyváradi Romsport 14 – 8, Avasfelsőfalui Olimpus – Baróti Gaál Mózes Iskola 15 – 5, Unirea – Barót 16 – 8, Olimpus – Romsport 14 – 13, Unirea – Olimpus 23 – 15, Romsport – Barót 12 – 4.
Bemutató mérkőzést játszottak az Unirea legkisebbjei is, majd a kupákat, okleveleket, érmeket természetesen Szűcs Gabriella adta át Csengeri Csongor iskolaigazgató-testnevelőtanárral együtt. A csapatok sorrendje: 1. Unirea, 2. Avasfelsőfalui Olimpus, 3. Nagyváradi Romsport, 4. Baróti Gaál Mózes Iskola. Utóbbi kapta a fair play díjat, a gólkirálynő 32 találattal az avasfelsőfalui Bacanu Paula lett, legjobb kapus Kis Petra (Unirea), legtechnikásabb játékos Bihari Viktória (Unirea). Az esemény közös fotózással ért véget, illetve a játékosok és a szurkolók közül is sokan fotózkodtak Szűcs Gabriellával.

Rencz Csaba