Kézilabda vereség a Béga-parton

A Nemzeti Liga férfi kézilabda bajnokságban egy időn túli szabaddobást követően szenvedett vereséget a Nagyváradi VSK D&C csapata.

A világhírû, volt sokszoros magyar válogatott kézilabdázó, Éles János vezette Temesvári Poli Izometal csak drámai küzdelem után tudta egy gól különbséggel két vállra fektetni a Nagyváradi VSK D&C együttesét a Nemzeti Liga férfi kézilabda bajnokság hét végi fordulójában.

Annak ellenére, hogy nagyon jól kezdett a vendégcsapat, amely az elsõ játékrész folyamán nem csak végik kezdeményezett, hanem vezetett is, és játékosai nem kis meglepetésre négy gól elõnnyel tértek pihenõre. A szünetet a házigazdák használták ki jobban, s a 44. percben már õk vezettek két találattal. Ekkor a váradi legénység ismét rákapcsolt.

Elfáradtak a végére

Az utolsó negyedórában hol az egyik, hol a másik gárdának sikerült vezetést szerezni. Már az utolsó perc végén járt az óra mutatója, amikor az igen fáradt váradi együttesnek 29–29-re még sikerült egyenlíteni. Rögtön ezt követõen, immár idõn túli kilenc méteres szabaddobáshoz jutottak a hazaiak, s abból szerezték meg a gyõztes találatot: Poli Izometal–VSK D&C 30–29 (14–18). Játékvezetõk: Bogdan Starc (Bukarest), Romeo Stefan (Ploiesti).

Poli Izometal: Tcaciuc, Viman, Damjanovic – kapusok, Simicu (3), Fekete (2), Grasu (6), Tica (7), Fenici (3), Cristescu (6), Varga (1), Florea (1), Kovlija (1), VSK D&C: Leu, Dojcsinovics – kapusok, Simeria (9), Nedelcu (1), Mateas (7), Munea, Carstoaia (4), Steriu (2), Sukurovics (2), Nemenco (1), Tasca (3), Dobardjev. Edzõ: Adrian Rus.

Szántó Sándor