Kézilabda Tulipán Kupa

Kézilabda Tulipán Kupa
November 15-én, vasárnap, kilencedik alkalommal rendezték meg a Tulipán Kupa rendezvénysorozat keretében a megyei kézilabdatornát. A nőknél Érmihályfalva, a férfiaknál Ottomány lett az első.

A versenynek ezúttal Érsemjén biztosította a helyszínt, a csapatok rendelkezésére bocsátva a község sportcsarnokát, míg a rendezői feladatokat a szalacsi sportolók és hozzátartozóik látták el. Női ágon négy résztvevője volt a tornának: Albis, Érbogyoszló, Érmihályfalva és Ottomány, míg a férfiak Albis, Ottomány és Szalacs révén képviseltették magukat. A küzdőtéren szinte folyamatosan zajlott a játék, amit végig Kozma Sándor székelyhídi testnevelő tanár dirigált.

Sorrendek

Női ágon az Érmihályfalva, Ottomány, Albis, Érbogyoszló, míg férfiaknál az Ottomány, Szalacs, Albis végső sorrend alakult ki. A fair play-díjakat a nőknél Érbogyoszló, a férfiaknál Albis csapata kapta. Egyéni elismerésekben részesültek Vass Gabriella (Érmihályfalva) és Pitigoi Daniel (Albis), mint legjobb játékosok, valamint Tarpai Barbara (Érbogyoszló) és Farkas Tamás (Szalacs), mint legjobb kapusok. A díjakat az ötletgazdák és háttértámogatók, Szabó Ödön parlamenti képviselő, valamint Botházy Nándor, a Bihar megyei RMDSZ sport- és ifjúságért felelős ügyvezetője adták át, Balazsi József érsemjéni polgármester közreműködésével. Jövőre folytatása következik.

Bokor Szilárd