Kezdődik a vízilabda rájátszótorna

Kezdődik a vízilabda rájátszótorna
A hét végén Váradon (1–4. helyezettek), illetve Aradon (5–8.) megkezdődik a rájátszás a vízilabda Szuperligában. Mindkét helyszínen érdekelt váradi csapat.

A címvédő Nagyváradi Leonardo VSK otthonában, a Ioan Alexandrescu Uszodában rendezik meg a hét végén a vízilabda Szuperliga rájátszó szakaszának (1–4. helyezettek) első tornáját. A honi pólózás vezérkara – tanulva a tavalyi „hibáiból”, amikor Váradon „kellett” bajnokot avatni – idén ügyelt arra, hogy az utolsó, valószínűleg a bajnoki cím sorsát is eldöntő torna (május 9–11.) ezúttal Bukarestben legyen… Az e hét végi mérkőzéssorozat után a pontvadászat első négy helyezettje (Leonardo VSK, illetve a jelenleg 2. Bukaresti Dinamo, a 3. Steaua és a 4. Rapid) legközelebb április 11–13. között Bukarestben ad találkát egymásnak, majd az alakulatok visszatérnek Váradra (május 3–5.), s végül a fővárosban tesznek pontot a bajnoki küzdelmekre.

Tornaműsor

A megyeközpontunkban e hét végén sorra kerülő 1. torna programja, péntek, 17.30 óra: Dinamo–Rapid; 19 óra: Steaua–Leonardo VSK.Szombat, 17.30 óra: Dinamo–Steaua; 19 óra: Rapid–Leonardo VSK.Vasárnap, 10.30 óra: Rapid–Steaua; 12 óra: Dinamo–Leonardo VSK. A bajnokság 6. helyén zárt másik váradi alakulat, a Cri§ul-Dinamo a hét végén Aradon száll vízbe az 5–8. helyosztó sorozat első tornáján, amelyen a helyi Astra, a Bukaresti Sportul és a Kolozsvári CSU Poli lesz az ellenfele.