Kezdődik a nagytakarítási kampány

Kezdődik a nagytakarítási kampány
A nagyváradi önkormányzat idén szeptember 26. és november 5. közt szervezi meg megszokott őszi nagytakarítási kampányát.

A 2009/429. számú helyi tanácsi határozat értelmében a lakótársulások kötelesek karbantartaniuk azokat a zöldövezeteket, füves és virágos részeket, amelyek az adás-átvételi jegyzőkönyv szerint az ingatlanjukhoz tartoznak, illetve a 2009/386. számú határozat értelmében kötelesek gondoskodniuk a beltér, valamint az úttestig eső utcafront és a közterületen levő parkolóhelyek tisztaságáról is. Ugyanakkor abban az esetben, ha a hulladékaikat az őszi nagytakarítási kampány során nem a kijelölt helyekre és időpontokban teszik ki, 200-500 lej közötti bírságra számíthatnak a fizikai személyek, illetve 1500-2000 lej köztire a cégek. Az akció folyamán azokat a háztartási tárgyakat (bútor és padlószőnyeg darabok, kerékpárok, ruhadarabok, ajtók, ablakok stb.), valamint a kerti zöld hulladékot szállítja el a RER, melyek a gyűjtés céljából kitett fémkonténerekben talál. Tilos a hulladékot közterületre ezek mellé, vagy bármi egyéb helyre kitenni. Amikor megtelnek a tárolók, a 0259/433.195-es telefonszámon kell jelezni ezt a szolgáltatónak.

A várost déli és északi övezetre osztották, szeptember 26. és október 1. között a Városháza utca, a Kossuth utca, a Nagyvásártér, a piac, a Gh. Costaforu utca, a December 22 park, a Ronald Regan utca, a Ceyrat utca, a Rulikowszki út, az Ogoerului utca, az Aradi út, a Decebal sugárút és a Principatelor Unite utca által határolt övezet kerül sorra.