Kezdő fotósok állítottak ki

Kezdő fotósok állítottak ki
A Nagyváradi Tavirózsa Fotóklub partnerségben az Euro Foto Art Egyesülettel a közelmúltban fotótanfolyamot szervezett kezdők számára, akiknek az alkotásaiból hétfő este kiállítás nyílt.

A Tavirózsa Fotóklub partnerségben az Euro Foto Art Egyesülettel a közelmúltban fotótanfolyamot szervezett kezdők számára, melyre 19-en jelentkeztek, s végül 18-an fejezték ezt be. A résztvevőket Tóth István fotóművész, klub- és egyesületi elnök vezette be az analóg és a digitális fotózás rejtelmeibe.
A kurzus a Bihar Megyei Tanács által támogatott kiállítás megnyitóval és oklevélátadással egybekötött záróünnepségét hétfő este tartották az Euro Foto Art Galériában. Az érdeklődők összesen 105 fekete-fehér és színes fényképet tekinthettek meg: Barna Dacian, Becze Noémi-Hilde, Biró Ágnes Tímea, Bodog Daniel, Bodog Victoria, Bolboacă Bodan, Cacuci Ionel Bogdan, Marton Monica Gabriela, Moş Andreea Bianca Denisa, Oros Bogdan Gabriel, Oros Claudiu Lucian, Sârb Laura Vasilica, Sebestian Andreea Emilia, Stef Mirel, Székely Attila Márk, Székely Eduárd, Vereş Laura Valeria és Vidican Anabela alkotásait.

Legjobb tanfolyam

Tóth István felidézte, hogy milyen jó hangulatban telt az együtt töltött időszak. Megjegyezte: valamiért a nyáron mindig többen jelentkeznek, megítélésében pedig az elmúlt tíz legjobb tanfolyama zárult, az elkészült munkáknak legalább a felét bátran el lehetne küldeni nemzetközi szinten jegyzett tárlatokra is. Sok volt a fiatal a jelentkezők közt, akik büszkék lehetnek a megszerzett tapasztalataikra. Komolyan vették a rájuk bízott feladatokat, közösen zsűrizték a képeket, megértették azt, mitől művészi egy fotó. Megismerkedtek ugyanakkor az előhívás folyamatával is, és tízen közülük úgy döntöttek, hogy beiratkoznak az Euro Foto Art Egyesületbe.
A vernisszázson a zenei momentumokról Alexandrina Chelu (ének) şi Florian Chelu (gitár) gondoskodtak.
A képek két napig vonnak kitéve, ugyanis szerda este 19 órakor Örmények címmel újabb fotókiállítás nyílik az Euro Foto Art Galériában. A szerző a prágai Garik Avanesian, aki a megtekinthető 50 fekete-fehér és színes alkotást 2007-ben készítette Hegyi-Karabahban. A fényképeket dr. Ramona Novicov műkritikus méltatja, a zenei aláfestésről pedig Thurzó Sándor József brácsa- és Lucian Maliţa hegedűművész gondoskodnak.

Ciucur Losonczi Antonius