Kezdenek a kosaras lányok is

Hétvégén Râmnicu Vâlceán rendezik a B–osztályos női kosárlabda–bajnokság első tornáját, amelyen a házigazdák mellett a Szatmárnémeti Városi Sportklub, Craiova, Marosvásárhely és Gyulafehérvár fog megküzdeni egymással.

Két sérült

Mint ismetetes a szatmáriak csapatát a Sportlíceum ifjúsági csapata alkotja, mindezek ellenére a VSK vezetői bizakodóan várják a bajnoki rajtot. „A csapat nem rég állt össze. Legjobb játékosunk, Szmutku Renáta sérült – rá továbbra sem számíthatunk –, így is sikerült két mérkőzést megnyernünk a felkészülés során összeszokott, összefort csapatokkal szemben” – mondta Éles Péter, a VSK elnöke. A két győzelemet hazai pályán érte el a VSK a gyulafehérváriakkal szemben, azonban a Fehér megyei visszavágókon, az elmúlt hétvégén mindkét mérkőzését elvesztette Marius Tarţa edző csapata.

Szmutku Renáta mellett Mészáros Izabellára sem számíthat Tarţa, aki térdsérülése miatt kezelésre kell utazzon Bukarestbe.

„Minden győzelemnek örvendeni fogunk. Amit jó volt tapasztalni, hogy a csapat mérkőzésről mérkőzésre egyre jobban játszott. De most, hivatalos mérkőzéseken kell bizonyíssanak majd a lányok” – folytatta Éles.

A csapat

Szatmárnémeti VSK: Lavinia Năstruţ, Nicoleta Sabo, Szmutku Kinga, Szmutku Brigitta, Süveg Yvette, Cristina Motişan, Anca Mureşan, Matecsa Ingrid, Laura Vertes, id. Tarţa Enikő. Edző: Marius Tarţa. Sérültek: Szmutku Renáta, Mészáros Izabella.