Kevin iskolás lesz

A felvétel a tavaly nyáron készült
A felvétel a tavaly nyáron készült
Sok-sok kezelés, sokszor reménytelennek tűnő küzdelem után a hétéves, köröstarjáni Varga Kevin nagymamája ezúttal jó hírrel szolgált: a kisfiú nemrég tért haza Temesvárról és úgy tűnik, állapota javul, az analízisei jobbak lettek, van rá remény, hogy meggyógyuljon.

Az őssejt átültetés, melyet tavaly márciusban, Temesváron hajtottak végre rajta, eredményesnek bizonyult és rákos elváltozásokat sem találtak a szervezetében, tudtuk meg. Szülei, nagyszülei imádkoznak érte, hogy ne újuljon ki a betegség a továbbiakban sem.

A kisfiú pár napja töltötte be a hetedik évét, s szeptembertől, ha minden jól megy, iskolába fog járni. Viszont ahhoz, hogy lábra tudjon állni, kétoldali lábrögzítő ortézisre van szüksége. Mint arról annak idején írtunk, a csípődaganat eltávolítását követően nem tudta használni a lábait, s az orvosok egyelőre nem javasolják a lábműtétet, ugyanis ha netán még vannak rákos sejtek a szervezetében, a műtét nyomán szétszóródhatnak. Legutóbb tavaly készült számára ortézis, az viszont lassan használhatatlanná válik, mivel a gyermek nőtt és hízott is az utóbbi időben (a fotók tavaly készültek).

Adományokat az erdon.ro szerkesztőségébe is lehet hozni, vagy át lehet utalni a Transilvania Bankban nyitott számlára: RO02BTRL00501201L96201XX. A számla a kisfiú édesanyja, Varga Gabriela nevén van.