Kevin harcol az életéért

Kevin harcol az életéért
A négy és fél éves Varga Kevin derűs, szinte állandóan mosolygó kisfiú – annak ellenére, hogy két és fél éve élete nagy részét kórházban tölti. Az alábbiakban olvashatják történetét.

Két és fél éves volt és arra panaszkodott, hogy fáj a lába. Az orvosok először növési fájdalmakra gondoltak, de azok folyamatosan erősödtek, sántikálva járt, végül már alig aludt éjszaka és a gerincét sem tudta behajlítani. A röntgenfelvétel semmit nem mutatott ki, ezt követően a gyermekkórházba került alaposabb kivizsgálásra – meséli édesanyja. Itt az analízisek nyomán rájöttek, hogy daganatról van szó, de ez közben nyilvánvalóvá is vált, ugyanis a kisfiú csípőjén megjelent egy kis duzzanat, ami alig pár nap alatt tojásnagyságúvá nőtt.

Kiújult

Műtét következett és rövid időn belül az is kiderült, hogy előrehaladott fázisban lévő rosszindulatú daganatról van szó, áttéttel a gerincben és a tüdőben. A műtét után a kisfiú félig lebénult és az orvosok visszafogottak voltak a túlélési esélyei tekintetében.

De Kevin szívósabb volt, mint gondolták és a kemoterápia is hatékonynak bizonyult, eltűntek az áttétek. Sántikálva ugyan, de ismét jár, az izmai azonban károsodtak, úgyhogy most is pelenkát kell hordania. A két és fél év alatt négy kemoterápia kezeléssorozaton esett át, sajnos tavaly decemberben kiderült, hogy ismét áttét képződött a tüdejében. Úgyhogy a napokban egy újabb, az előbbieknél is erősebb kemoterápiás kezelést kezdenek el, tudtuk meg Gabriela Miculschi gyermekonkológustól. Ha sikerül az összes rákos sejtet elpusztítani, akkor lehetséges, hogy gerincvelő átültetésre küldik, Temesvárra.

Anyagi gondok

Az eltelt évek alatt Kevin anyukája feladta az állását, jelenleg az 500 lejes rokkantsági nyugdíjból, a 91 lejes gyermekpótlékból, valamint az édesapa 700 lejes fizetéséből élnek. Költségeik hónapról hónapra jóval túlhaladják bevételeiket, tavaly el kellett adniuk a házukat is Tarjánban, az édesapa szüleihez költöztek. Előfordult, hogy akadozott a citosztatikum ellátás és a szülőknek kellett Magyarországról gyógyszert hozniuk, ezenkívül Kevinnek sok és tápláló ennivalóra van szüksége. Kedvence a rántott hús uborkával, s előfordul, hogy éjszaka is azt kéri. Minden héten – akár többször is – a nagyváradi Gavril Curteanu városi kórházba kell hozniuk Kevint, taxival, ugyanis busszal túlságosan megviselné az utazás. A nagyszülők kisnyugdíjasok, a rokonok maguk is tengődnek, bankkölcsöneik vannak, nem tudnak segíteni.

Adományok

Kevin egyedüli gyerek, szülei bármit megtennének érte, de pénzre van szükségük, hogy biztosíthassák a gyermeknek azt, amire szüksége van. Amint Miculschi doktornőtől megtudtuk, az átültetés ugyan nem kerül pénzbe, a megelőző kezelés viszont drága. Ha valaki segíteni szeretne, elhozhatja az adományt a Bihari Napló szerkesztőségébe, vagy átutalhatja a Transilvania Bankban nyitott számlára: RO02BPRL00501201L96201XX. Folyamatosan tájékoztatni fogjuk olvasóinkat a fejleményekről.

Neumann Andrea

Címkék: ,