Kettős állampolgárok szavazása

Akt.:
Kettős állampolgárok szavazása
A közelgő Európai Parlamenti választáson mindenki részt vehet, a kettős (magyar-román) állampolgárok is. A választáson minden Európa Uniós polgár a saját lakhelye szerinti országban, a lakhelye szerinti szavazókörben szavazhat.

 

Abban az esetben, ha valaki két Európa Uniós ország állampolgára is és mind a két országban van lakhelye választhat, hogy melyik országban akar szavazni, de nem szavazhat mind a két országban. Ez választási csalásnak minősül és szigorúan büntetik.
Azok, akiknek van bejelentett lakcímük Magyarországon és úgy döntenek, hogy ott szavaznak, de a lakóhely szerinti szavazókör túl messze van, május 22-én (magyar idő szerint 16 óráig) még átjelentkezhetnek egy közelebbi magyarországi helységbe, például Biharkeresztesre.
Ha a magyarországi lakcímmel rendelkező állampolgár szeretne Magyarországon szavazni és szeretne átjelentkezni egy határ menti szavazókörbe, azoknak a nagyváradi EMNT-irodában (Kálvin János utca, 1. szám) segítenek az átjelentkezésben.
Minden más, az állampolgársággal kapcsolatos kérdésben, vagy a honosítással kapcsolatos ügyekben, keressék fel bizalommal a nagyváradi EMNT-irodát.