Kétezredik támogató aláírás

Bartha József az ünnepi aláírás közben. A szerző felvétele
Bartha József az ünnepi aláírás közben. A szerző felvétele
Csütörtök délután az érmihályfalvi EMNT-irodában aláírt a Szilágyi Zsolt államelnök-jelöltségét segítő kétezredik helyi támogató.

 

Az EMNP államelnök-jelöltje csütörtök délután Szatmárnémetiből érkezett Érmihályfalvára, ahol az EMNT-irodában jelenlétében írt alá a jelöltté váláshoz szükséges ívek egyikén a bejelentés szerinti kétezredik helyi támogató. Bartha József újságírói kérdésre válaszolva elmondta: Szilágyi Zsoltot „még régről” ismeri, amikor mindketten az RMDSZ-ben tevékenykedtek (ő helyi, a jelölt pedig országos szinten), és azért támogatja, mert „egy becsületes magyar embernek tartja”. Szilágyi Zsolt az ünnepélyes pillanat kapcsán elsőként az EMNP helyi tagjait dicsérte, mondván, hogy 2000 aláírást összegyűjteni nem kis munka. Örömének adott hangot, hogy a kerek szám mellé egy olyan sportember neve kerül, aki korábbi és mai életével is bizonyítja: harcolni, küzdeni érdemes. (Bartha József kimagasló tehetségű labdarúgó volt az 1950-es, 1960-as években, a román ifjúsági válogatottba is meghívást kapott.)

Pozitív visszajelzések

Szilágyi Zsolt a jelöltségét támogató aláírások összegyűjtésével kapcsolatban kifejtette: az első visszajelzések messzemenően pozitívak, de pontos adattal egyelőre nem szolgált. Úgy vélte, hogy azok támogatják, akik hiszik, hogy érdemes kiállni a magyarság és Erdély ügyéért, a majdani választáson pedig a minél több szavazat azt fogja jelenteni, hogy a magyarság nagyobb erőt tud felmutatni, amivel az autonómia ügyét is jobban lehet képviselni. Szilágyi Zsolt szerint a határidő előtt le tudják majd adni a jelöltségéhez szükséges támogatói aláírás-mennyiséget.

Rencz Csaba