Kétcsillagos tízesek a tizenegy tánccsoportoknak

Kétcsillagos tízesek a tizenegy tánccsoportoknak
Tizenegy tánccsoport lépett a diószegi színpadra nemrégiben, amikor egy verseny keretében mutatták be tudásukat a zsűrinek és a közönségnek.

A székelyhídi TDC-táncstúdió második alkalommal szervezte meg Gézengúzok a parketten című táncversenyét, melyen a kötelékébe tartozó csoportok vesznek részt. Ezúttal Diószeg volt a helyszín, a kultúrház színpadára pedig a helyi Gumimacik, Mini Monster Dance és Turbo Dance mellett fellépett a bihari Happy Dance és B Like, az érmihályfalvi Fresh Dance, a szalárdi Minion Dance, Energi Dance, illetve a székelyhídi Táncmanók, Kölyök Dance és Tini Dance. Oláh Katalin koreográfustól megtudtuk, hogy minden csoport erre az alkalomra készült koreográfiákat tanult be, sőt, az azonos korosztályok ugyanazt. A versenyen nem volt üres járat, nem csak a táncosok váltogatták egymást megállás nélkül a színpadon, de ennek megfelelően a zsűri – Ádám Ágnes tanítónő, Fele Csongor volt TDC-táncos, Fekete Katalin kultúrigazgató (Székelyhíd), Barabás Jolán tanítónő, Kárándi Botond táncos (Diószeg) – sem szusszanhatott, az összhang, a szenvedély, az energikusság szerint értékelte a táncosok produkcióit.

Tizenegy kupa

A nézőteret zsúfolásig megtöltő publikumra is átragadt a táncosok lendülete, kitörő ováció fogadott minden pontozást, nem véletlenül, hiszen mindenki 10 pontot kapott, igaz, a zsűritagok csillagos, kétcsillagos, mosolygós és köbre emelt tízeseket osztogattak. A holtverseny nem érte készületlenül a szervezőket, mert – micsoda véletlen – éppen 11 kupával készültek. Így a mintegy 200 gyerek és fiatal elégedetten énekelhette együtt Fekete Dávid: Akarom című dalát, a lelkesedés a szülőket is elragadta, így emlékezetes hangulat alakult ki.

Rencz Csaba