Kétarcú kislány született Indiában

Két arccal született egy kislány Indiában. Rendesen eszik és lélegzik, így szülei nem gondolkodnak azon, hogy megműtessék, bár négy szeme, két orra és két szája van.

“Még sosem láttam ehhez foghatót életemben, ezért egy kicsit megijedtem, mikor először megpillantottam a lányomat” – vallotta be Vinod Kumar, az apa, de a gyermeket a rokonok és a szomszédok elfogadták.

A kislány, akinek még nem adtak nevet, India északi részén látta meg a napvilágot az Új-Delhitől 50 kilométerre északkeletre található Noidában. Itt mélyen vallásos hinduk élnek, akik valamiféle istenségnek tekintik az újszülöttet.

A kislányt az egyik száján át etetik, míg a másikkal szopja az ujját. “Mindig azon a száján át etetjük, amelyik éppen üres” – derül ki a 24 éves gyári munkás apa beszámolójából. Hozzátette, hogy nem akarják megműttetni a gyermeket. A szülők szerint ha normálisan eszik és lélegzik, akkor erre semmi szükség. Úgy vélik, amit Isten adott, azt el kell fogadni, ahogy adta.

Az orvosok szerint rendkívül ritka fejlődési rendellenességről van szó, és kérdéses, hogy egyáltalán lehetséges volna-e egy műtét, hiszen a fejek összenőttek és egybeolvadtak.

Címkék: , , ,