Két városban érhető el az RCS&RDS mobiltelefon-szolgáltatása

Jelen pillanatban Nagyváradon és Temesváron elérhető a RCS&RDS internet, kábeltévé és telefoncég harmadik generációs (3G) mobiltelefon-szolgáltatása. A vállalat azt tervezi, hogy az új szolgáltatást év végéig Bukarestben is piacra dobja.

Ennek érdekében a cégcsoport 500 millió dolláros hitelt készül igénybe venni, melyet az ING és a Citibank konzorciuma nyújtana – erről jelenleg is folynak a tárgyalások.
A harmadik generációs mobilhálózat kiépítése több mint 100 millió dolláros befektetés. A vállalat kereskedelmi igazgatója, Ovidiu Ghiman azt nyilatkozta, hogy 60 városra koncentrálnak, és a szolgáltatás beindítása attól függ, hogy a helyszíni tesztekkel hogy haladnak. A terv mindenesetre az, hogy év végére összesen 10-15 romániai városban legyen elérhető a szolgáltatás. A 3G működési és frekvenciahasználati engedély szerint a rendszernek 2008 nyarára kell teljesen üzemképesnek lennie.
A kedvezőtlen piaci környezetre hivatkozva az RCS&RDS igazgatótanácsa nemrég elhalasztotta a vállalat régóta tervezett bevezetését a londoni piacra. A részvénykibocsátástól a cég félmilliárd dolláros friss tőkebevételt remélt.