Két sportkocsit zúzott össze a magáéval a 93 éves sofőr

Hetvenhat évnyi balesetmentes közlekedés után egy walesi öregúr két méregdrága sportkocsit is összetört. A 93 éves Jack Higgs azt mondja: érthetetlen, hogy miért ment neki a parkoló autóknak. Mindenesetre megfogadta: soha többé nem ül volán mögé.

Az idős férfi egy Cardiff melletti városkában, egy autókereskedés mellett lakik. A bolt vezetője és eladói megengedték neki, hogy az üzlet udvarán keresztül, a kiállított sportkocsik között hajtson mindig a garázsába, mert így nem kellett nagyot kerülnie.
Nem is volt semmi baj – egészen mostanáig. Az autószalon dolgozói rémülten figyeltek föl egy nagy csörömpölésre és azt látták, hogy az öregúr kis Fordja előbb nekimegy egy csillogó Poersche Carrerának, majd átvágódik a másik oldalra és egy Porsche 911-esnek ütközve felborul.
“Valóságos csoda, hogy ilyen idősen szinte sértetlenül megúszott egy ekkora balesetet” – mondta a Daily Telegraph-nak nyilatkozva az egyik eladó. A három kocsiban összesen 60 ezer font (csaknem 19 millió forint) kár keletkezett, de az autószalon tulajdonosa azt mondta: nem fogja behajtani a pénzt az idős vezető