Két román is felkerült a legkeresettebb bűnözők új európai toplistájára

Két román is felkerült a legkeresettebb bűnözők új európai toplistájára
Új weboldalt indított a legkeresettebb bűnözők felderítésére pénteken az európai rendőri együttműködést koordináló szervezet (Europol). Az egyelőre negyvenöt nevet tartalmazó listán két magyar is szerepel.

A tizenhét nyelven elérhető honlapon (www.eumostwanted.eu) részletes leírással és fényképpel mutatják be azokat a szökésben lévő bűnözőket, akiket a leginkább szeretnének kézre keríteni.

A lista élére Salah Abdeslam, a november 13-i párizsi terrortámadások feltételezett főszervezője és társa, Mohamed Abrini került.

A felsorolásban két romániai bűnöző is megtalálható. Egyikük a 63 éves Gregorian Bivolaru, a Spirituális Integráció az Abszolútumba (MISA) elnevezésű vallási mozgalom egykori vezetője, a meztelen jógázás népszerűsítője. Többek között gyermekek szexuális kizsákmányolásával és gyermekpornográfia miatt körözik. A másik körözött személy a 38 éves Robert Gîrleanu, akit gyilkosságért ítéltek életfogytiglani börtönre. Őt azzal gyanúsítják, hogy három férfit gyilkolt meg, a holttesteket pedig egy erdőben ásta el. Az ítélethirdetés előtt a férfi megszökött, azóta sem találják.