Két nap fesztivál a Zelk Zoltán iskolában

Két nap fesztivál a Zelk Zoltán iskolában

Bihar megye – A tavalyi Ifjúsági Napok és Ifjúsági Kulturális Fesztivál után Zelk Zoltán Iskolanapokat szervezett az érmihályfalvi Pro Scholam Egyesület. Az anyagi hátteret a Communitas Alapitvány, az egyesület és két cég biztosította.

A rendezvényre április 18-án és 19-én került sor a Zelk Zoltán Általános Iskolában, illetve részben az Andrássy Ernő városi parkban, a sportteremben, és a Bartók Béla Művelődési Házban. Pénteken a szokásostól kicsit eltérő látvány várt az iskola diákságára és tanáraira, ugyanis a szervezők – körülbelül 7 pedagógus és közel 40 diák – több mint 500 lufival, színes papírral, szalagokkal és rengetek szines rajzzal díszitették fel az iskolát. A folyosókon és az udvaron elhelyezett hangfalakból hangosan szólt a zene.

Rövid óra, hosszú szünet

Az ünnepi alkalomból az órák csak 40 perces voltak, viszont minden szünet 20 perces lett, amikor is játekokkal és vetélkedőkkel szórakoztatták a diákságot a szervezők. A pénteki program része volt a tanár–diák focimérkőzés, melyet, mint arra számítani lehetett, a tanárok nyertek meg 8–1 arányban. Nagy érdeklődésnek örvendett a palacsintasütő verseny is, melyre közel hatvanan jelentkeztek. Majd egy tájékozódási játék következett a városi parkban, melyen több mint 150 diák vett részt. Szintén pénteken rendezték meg az asztalitenisz bajnokságot, melyre negyvennél is többen jelentkeztek. Közben a művelődési házban, a filmklubban a Horton című amerikai animációs filmet nézhették meg az érdeklődő gyerekek. Szombaton folytatódott a „fesztivál”, amikor számos játékkal és sportvetélkedővel készültek a szervezők. Délelőtt volt játszó- és kézművesház, arcfestés, labirintus, minigolf, darts, twister, táncterem, origami, popdaráló, kreszteszt és sok más játék.

Az időjárás is közbeszólt

A szombat délutáni programok a sportcsarnokban folytatódtak, ahol hetes dobó-, tizenegyes rugó-, kosárra dobó- versenyt illetve teke bajnokságot is rendeztek. A szabadtéri programokat (lábtenisz bajnokság, futó, kötélhúzó-, és bicikli verseny) a kedvezőtlen időjárás miatt egy későbbi időpontra halasztották. A szombati program utolsó állomása ismét a művelődési ház volt, ahol ezúttal humorfesztivált rendeztek. Itt fellépet az iskola diákszínjátszó köre, az Ovi sokk című műsorukkal. A kétnapos „fesztivált” egy karaokéval egybekötött bulival zárult. A rendezvény nagyon jól sikerült, hisz több, mint 300 diákot sikerült valamilyen úton–módón megmozgatni.