Két munkálat közötti szünet

A nagyváradi Kálvária (Gomba) domb megerősítési munkálata elkészült. Fotó: Alexandru Nitescu
A nagyváradi Kálvária (Gomba) domb megerősítési munkálata elkészült. Fotó: Alexandru Nitescu
Lépésről lépésre haladnak: a nagyváradi Kálvária (Gomba) domb megerősítési munkálata elkészült, most zajlik a drénrendszer átvétele, azt követően jönnek a felszíni munkálatok.

 

A 2016 novemberében tönkrement Kálvária (Gomba) domb újbóli felújításakor már sokkal óvatosabban és alaposabban jár el a nagyváradi önkormányzat. Erről tanúskodik az, hogy minden részmunkálatot külön vesz át a kivitelezőktől a város. Sava Annamária, a mostani dombfelújítási munkálat műszaki vezetője lapunknak elmondta, hogy a Dacia Faber cég által elvégzett dombmegerősítési munkálatok már a tavaly elkészültek, decemberben szerét ejtették az átadás-átvételnek is, jelenleg pedig a drénrendszer átadás-átvétele zajlik. Sava Annamária kifejtette, hogy ha ezzel a munkálattal is minden rendben lesz, és a város átveszi azt, csak akkor következhet a külszíni munkálatok tervezése. A szakembertől megtudtuk, hogy a kültéri munkálatok magukban foglalják az amfiteátrum és a kilátók újraépítését, a lépcsők, a sétányok kialakítását és a kertészeti munkákat is. Sava Annamária hozzátette, hogy a külszíni munkálatok előzetes tervét az önkormányzat szakemberei módosíthatják, és csak azt követően lehet majd végleges kivitelezési ütemtervről beszélni.

Sokmindentől függ

Kérdésünkre válaszolva Sava Annamária elmondta: nagyon nehéz megsaccolni azt, hogy mikor készül el teljesen az újra felújítás, hiszen ez az ütemterv, az időjárás, valamint a terepviszonyok függvénye is. Ez utóbbi kapcsán megjegyezte, hogy a domboldal igen nedves, és amíg a talajvíz el nem folyik a drénrendszeren keresztül, addig nem lehet külszíni munkálatokat végezni.

Pap István