Két medvét ütöttek el a napokban

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció
Hárommázsás medvét gázoltak el vasárnap éjfél körül a Brassó és Prázsmár (Prejmer) közötti országúton; két gépkocsi megrongálódott – tájékoztat Alina Maria Ivan felügyelőhelyettes, a Brassó Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

,,Vasárnap este tizenegy óra után egy 36 éves olasz állampolgár, aki Brassótól Prázsmár felé tartott, a 140-es kilométerszelvénynél elgázolt egy körülbelül hárommázsás medvét. Az ütközés következtében az állat a szembejövő sávra esett, egy szemből érkező, 21 éves sofőr vezette gépkocsi elé. A medve elpusztult, tetemét átadták a Brassó megyei vadásztársaságnak” – részletezte a szóvivő.

Előfordulhat, hogy a vasárnap elgázolt állatot látták múlt kedden a Traktor negyedben, egy bevásárlóközpont környékén, ahonnan Szászhermány (Hărman) irányába menekült, majd Barcaszentpéter (Sânpetru) határában tűnt fel ismét.

Szeben megyében is

Medvét ütött el egy autó hétfőn este a 106-os megyei úton, Bürkös (Bârghiş) bejáratánál – közölte Elena Welter, a Szeben megyei rendőrség szóvivője. Welter tájékoztatása szerint a település Szentágota felőli bejáratánál történt a baleset hétfőn este, esős időben, sötétben. A medve megsérült és elmenekült.

A helyszínre rendőrök és a megyei vadászegyesület képviselői szálltak ki, hogy elejét vegyék esetleges személyi sérülésnek, amit a sérült nagyvad okozhat. Szeben megyében az idén már négy, a közutakon elütött medve pusztult el.

 

www.agerpres.ro

 

Címkék: , ,