Két medvebocsot mentettek meg a rendőrök

Akt.:
Két medvebocsot mentettek meg a rendőrök
Árván maradt az a két medvebocs, amelyeknek anyját Málnás (Malnaş) község határában elgázolta egy vonat. A kis bocsokat a Kovászna megyei rendőrök egy Hargita megyei központba szállították.

,,A csütörtöki akciót nehezítette, hogy a négy-öt hónapos bocsok nagyon ijedtek voltak. Az anyamedvét elgázolta a vonat, az Oltba esett és elpusztult. A bocsokat a Hargita megyei, árva medvék rehabilitálására létrehozott központba küldték” – mondta el szombaton az AGERPRES hírügynökségnek Nicoleta Tolvaj Marin, a Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Csaknem egy évvel ezelőtt, halálra gázolt egy medvét a vonat Sepsibodokon, gyakorlatilag az állomás peronján.

A szakemberek szerint Kovászna megyében mintegy 1300 medve él, nagyjából kétszer annyi, mint amennyi a létező erdőterületen optimális lenne. Emiatt sok medve elhagyja természetes élőhelyét, a falvak határába költözik és nem kevés anyagi kárt okoz.

Gheorghe Neagu, a Kovászna megyei környezetvédelmi ügynökség igazgatója az AGERPRES hírügynökségnek elmondta: a múlt esztendőben 15 darab, emberre veszélyes medvére adott kilövési engedélyt a környezetvédelmi minisztérium, ezek egy részét végre is hajtották.

www.agerpres.ro