Két kiskorút vádolnak a PSD honlapjának feltörésével

Két kiskorút vádolnak a PSD honlapjának feltörésével
Házkutatást tartott a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) két kiskorú lakásán, akik a gyanú szerint feltörték több állami intézmény és magáncég, valamint a Szociáldemokrata Párt (PSD) honlapját.

A DIICOT keddi közleménye értelmében a hétfői házkutatások során számítógépeket és adathordozókat foglaltak le. Az ügyészek szerint a gyanúsítottak június 26-a és július 10-e között feltörték több állami intézmény – köztük a Román Haditengerészet és a ploieşti-i helyi rendőrség -, valamint több magánvállalat honlapját, módosították ezek tartalmát, korlátozták az ezekhez való hozzáférést, majd bizonyos esetekben virtuális pénzt kértek az adatok visszaállításáért.

Augusztus 11-én a két gyanúsított feltörte a PSD, másnap pedig a bukaresti lakosság-nyilvántartó hivatal honlapját is, és korlátozta az ezekhez való hozzáférést. A DIICOT szerint a két kiskorú megpróbálta feltörni a belügyminisztérium és a Román Rendőrség weboldalát is, de nem jártak sikerrel. A gyanúsítottak ellen többek között informatikai rendszerekhez való illetéktelen hozzáférés és informatikai rendszerek működésének megzavarása miatt vizsgálódnak.

www.agerpres.ro

Címkék: ,


A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .