Két képviselőnk is lesz

Nagykároly – November 9-11 között kerül megrendezésre az V. Erdélyi Magyar Régészeti Konferencia, ezúttal Kolozsváron, melyen Nagykároly városának két képviselője lesz, név szerint dr. Németi János, valamint Hágó Attila Nándor.

Előbbi „A nagykárolyi Bobáld település legfiatalabb középső bronzkori településszintje és a hozzá kapcsolódó kérdések” címmel tart előadást az egyetemi városban, míg Hágó előadása a „A kora neolitikus lelőhelyek Északnyugat-Romániában” címet viseli. Hágó tájékoztatása szerint továbbá, ez a negyedik olyan konferencia melyen nagykárolyi előadó is részt vesz. Az esemény fő célja – az egy év alatt tett kutatások bemutatásán túl – a tapasztalatcsere, természetesen nem csak hazai, de külföldi régészek részvételével, illetve nem csak szakmabeliek, de a széles nyílvánosság számára egyaránt.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter