Két iskolában is lopás történt

A margittai iskolaigazgató a Facebook-oldalon is közzétette a tolvaj fotóját
A margittai iskolaigazgató a Facebook-oldalon is közzétette a tolvaj fotóját
Két Bihar megyei iskolában is lopás történt a múlt héten. Szerdán, október 18-án a nagyváradi Ady Endre Líceumban a tolvaj egy diák táskáját ürítette ki, pénzt és mobiltelefont lopott el.

A diák édesanyja elmondta, hogy az osztály tanulói éppen az informatika teremben voltak órán, amikor a férfi bement az osztálytermükbe, az egyik diák táskájából ellopott 200 lejt és egy mobiltelefont. Az édesanya hozzátette, hogy azért engedték be a férfit az épületbe, mert azt mondta, hogy a fogorvosi rendelőbe megy (az iskolában évek óta dolgozik fogorvos, akihez nemcsak a diákok járnak). A férfinak volt is előjegyzése a fogorvoshoz, de hamis névvel. Az iskolában vannak kamerák, a felvételeket átadták a rendőrségnek.

Margittán is

Egy hasonló eset történt Margittán is múlt csütörtökön, október 22-én. Az iskolaigazgató, Marcel Sas elmondta, hogy délután 1 és 2 óra között az épület hátsó kapuja nyitva van, mivel a diákok nagy része ilyenkor megy haza, a tolvaj ekkor ment be az iskolába. A tolvaj az informatika terem felé vette az irányt, ahol a katedrára volt téve egy táska és egy laptop. Ezek egy tanárnő tulajdonában voltak, aki az informatika teremhez tartozó egy kisebb irodában tartózkodott, de nem hallott semmi zajt. A felvételeken látszik, hogy a férfi először csak a pénztárcát vette el, majd visszafordult a laptopért is. A kár néhány ezer lej, mondta el az igazgató, összesen 500 lejt vitt el a tolvaj és egy performáns laptopot, amely azért is nagyon értékes, mert fontos dokumentumokat tárolt rajta a tanárnő és anyagokat egy európai projekthez. Az igazgató átadta a rendőrségnek a felvételeket, az iskola Facebook-oldalán is közzétett egy képet, de egyelőre senki nem jelentkezett, hogy felismerte volna.

Címkék: , ,


A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .