Két holttestet láttak a Fogarasi-havasokat pásztázó helikopterből

Két holttestet láttak a Fogarasi-havasokat pásztázó helikopterből
Két holttestet vettek észre a Fogarasi-havasok fölött köröző helikopterből, amelyet a napok óta eltűnt három turista felkutatására indítottak el kedd délután.

Adrian Gabor, Brassó megye tanácselnök-helyettese arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy a helikopterből két holttestet láttak, de ezeket csak szerdán tudják majd elszállítani. Raed Arafat, a belügyminisztérium katasztrófavédelmi osztályának vezetője korábban azt nyilatkozta: a holttestek elszállításánál elsődleges szempont, hogy a hegyimentők és hegyicsendőrök ne kockáztassák az életüket. A térségben ugyanis fokozott a lavinaveszély.

A három személy – egy 62, egy 64, és egy 18 éves férfi – eltűnését múlt héten jelezte a Fogaras melletti Breaza kolostor egyik papja, aki észrevette, hogy napok óta érintetlenül áll a személygépkocsi, amellyel három férfi érkezett a kolostor környékére. A három férfit ezt követően már elkezdték keresni a hegyimentők és hegyicsendőrök a Fogarasi-havasokban, eredménytelenül. Hétfő este a gépkocsi egyik utasának felesége már az 112-es segélyhívó számon is bejelentette, hogy férje eltűnt. Adrian Gabor kedd reggel azt nyilatkozta: a keresést megnehezíti, hogy több lavina is lezúdult az elmúlt napokban a térségben, veszélyes a terep. Kedden 14:30-tól helikopterről is végigpásztázták a masszívumot a katasztrófavédelem munkatársai, ekkor vették észre a két holttestet.

www.agerpres.ro