Két fronton a férfikosarasok

Şerban Sere menedzser és az igen hosszúra nőtt Bogdan Ţibîrnă
Şerban Sere menedzser és az igen hosszúra nőtt Bogdan Ţibîrnă
A Nagyváradi VSK férfikosárlabda csapata a Román Kupában bejutott az elődöntőbe (Final Four) és az idei tavaszi bajnoki idényben is bizonyíthat.

 

Tegnap délelőtti sajtótájékoztatóján Şerban Sere, a Nagyváradi VSK férfikosárlabda csapatának menedzsere számolt be a helyi média képviselőinek a rövidesen két fronton induló küzdelmek várható kimeneteléről. A kupában Final Four-ba (elődöntő) jutott váradi legénység valamivel több mint egy hónap múlva, február 17-én játsza első mérkőzését, ám addig a bajnoki sorozatban is a lehető legjobban akarnak helytállni – vallotta a menedzser. A kupa összecsapások helyszínéről árverés útján hétfőn, január 16-án dönt a Román Kosárlabda-szövetség, és Şerban Sere elmondta, hogy szeretnék Nagyváradon lebonyolítani a csatákat, ha sikerül nyerniük a tíz ezer euróval induló árverésen Temesvárral szemben. Nagyváradon még nem került sor Final Four lebonyolítására, a váradi sportaréna pedig teltházas a férfi mérkőzések alkalmával, s Körös-parti „aduász” a tavaly nyáron igen sikeresen rendezett női ifjúsági kosárlabda Európa-bajnokságot is.

 

 

 

Bajnoki csata vasárnap

 

E hét végén kezdődik a 2011/2012. évi férfibajnokság tavaszi, visszavágó idénye, és a tabella második helyén tanyázó váradi különítmény hazai pályán kezd a Nagyszebeni Atlassib ellen. A menedzser kiismerhetetlen, jó csapatként jellemezte a szebenieket, akik bármikor képesek meglepő eredményekre, s ezért nagyon komolyan készültek ellenük, mivel – mint mondta – „egy hibás lépés, egy vereség rögtön az első fordulóban nagyon visszavethetné a későbbi teljesítményeket is. Jelenleg képzett, tehetséges cserejátékosok állnak a szakirányító rendelkezésére, s ha kell, Achim edző két azonos képességű együttest is össze tud állítani” – mondta. A tájékoztatón jelen volt a húsz esztendős, 2,11 m magas Bogadan Ţibîrnă is, aki a megszünt Otopeni SK-tól szerződött másfél évre a VSK-hoz. Az újságírók kérdéseire válaszolva elmondta, örül annak, hogy Nagyváradon játszhat, ahol kedvesen fogadták őt a csapattársak, és reméli, sikerül nagyon hamar beilleszkednie a szerinte igen jó „nemzetközi” közösségbe.

 

 Szántó Sándor