Két átszálló állomás épül

Két átszálló állomás épül
A nagyváradi helyi tanács hétfői döntése értelmében két kis, ún. átszállóállomás épül a városban, ahol a megyéből a városba érkező ingázókat szállító buszok állhatnak majd meg.

Az egyik ilyen autóbuszállomás az Aradi út és a Vitéz (Decebal) út kereszteződésében épül meg közel 122 ezer euróból, a másik mini buszállomás a nagyállomás mellett épül, mely utóbbi beruházás költségvetése 140 ezer euró. Mindkét állomás esetében a kivitelezési határidő hat hónap. Mindkét buszállomáson lesznek mellékhelyiségek, üzlethelyiségek, jegyárusító hely, várakozó és iroda. A tanácsülés után Csuzi István a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) vezérigazgatója lapunknak elmondta, hogy a városnak mind az öt közúti bejáratánál kívánnak létesíteni egy-egy buszállomást. A Kolozsvári úton működik egy ilyen létesítmény, a város déli részén már épül egy buszállomás a villamosvégmegálló mellett. A Nagyszalonta felől érkező utasokat az Aradi úti, az észak felől érkezőket pedig a nagyállomás melletti buszállomás fogja kiszolgálni. Emellett még tervezik egy ilyen létesítmény építését a Dacia sugárúton a nyugat felől a városba érkező utasok számára.

Csuzi István hozzátette, hogy a most megszavazott határozat a beruházás műszaki-gazdasági paramétereit rögzíti, a beruházás megvalósítása a finanszírozástól függ. Egyébiránt a helyi tanács hétfői ülésén döntés született arról is, hogy az OTL regionális közszállítási vállalattá váljon, ez pedig azt jelenti, hogy az OTL a Nagyvárad Metropolisz Övezetben is felvállalhatja a közszállítási szolgáltatást. Csuzi István ennek kapcsán tudatta: ahhoz, hogy az OTL regionális szolgáltató lehessen, Szentmárton és Bors településnek is a vállalat részvényesévé kellett válnia. A két település kapott egy-egy OTL-részvényt, így ez a feltétel teljesült. Csuzi István elárulta, hogy jelenleg a Nagyvárad-Szentmárton és a Nagyvárad-Bors közszállítási szolgáltatás megyei szintű megbízás alapján történik, és amikor ez a megbízás várhatóan december 31-ig lejár, azt követően az OTL fogja átvenni az említett két útvonalat.