ERDON Bulvár

2008.04.04. 12:13

Rowling bejelentette a nyolcadik Harry Potter könyvet!

<p>Bár sokan, mi rajongók hittünk benne, hogy J.K. Rowling komolyan gondolta, hogy a hetedik résznél "elvágja" a Harry Potter sorozat fonalát, úgy látszik, azoknak volt igaza, akik úgy gondolták, a pénz mindig, mindennél fontosabb.</p>

Az írónő tegnap Angliában bejelentette a nyolcadik Harry Potter kötetet, amely a mai divatnak megfelelően inkább a mínusz egyedik...
Miután szavakkal nem tudom kifejezni amit érzek, inkább lefordítom nektek az interjút, amelyet az egyik nívós Harry Potter oldal közölt délután: "Nem szeretném, ha az új könyvre úgy tekintenének, mint egy nyolcadik regényre, hiszen nem az. Harry története lezárult, legyőzte Voldemortot, és ezzel beváltotta a hozzáfűzött reményeket." - kezdett bele monológjába Rowling, kicsit talán előbb is, mint tervezte, hiszen a köszönés után azonnal a nyolcadik regényre terelte a szót, holott a sajtótájékoztatón még senki nem tudta, minek az apropójából kellett ellátogatnia a korához képest igen csinos (és gazdag) írónő otthonába. "Igen, lesz egy új része a sorozatnak..." - csitította el a tömeget, amikor kitört a hangzavar. - "A regény azonban nem nyolcadik, hanem nulladik lesz, és Harry születésétől kezdi el mesélni a történet sötét részeit... ...Nagyon sokat gondolkodtam rajta, mit kezdjek azokkal a részekkel, amelyek vagy idő, vagy egyéb hiányában, de nem fértek bele a hetedik kötetbe. Nem tudtam árnyalni például Lucius karakterét, aki az eredeti terveim szerint ugyan úgy kettős ügynökként dolgozott, mint Piton, csak ő nem Dumbledore-nak és a Főnix rendjének, hanem a Mágiaügyi minisztériumnak..." - fűzte tovább a szót Rowling - "...és Mundungus Fletcher sem úgy került bele a hetedik változatba, ahogyan én azt eredetileg elterveztem. Az új regénnyel ezeket a szálakat belefűzhetem a történetbe, mindezt úgy, hogy a rajongók szerint jól sikerült folytatást nem tépem ketté, nem teszem értetlenné."

"A sztori azokat a foltokat tömködi be, amelyekről nem, vagy csak alig tudtunk meg részleteket: a Főnix rendjének kilátástalannak tűnő harcáról szól, főbb szerepekben pedig Dumbledore mellett felbukkannak Harry szülei, valamint Sirius, és természetesen Féregfark is. A jóslat még ismeretlen, mindenki retteg, Voldemort pedig egyre nagyobb hatalomra tesz szert. Dumbledore, miután rádöbben, hogy a Mágiaügyi minisztérium Barty Kupor vezetésével lassan a sötét mágus módszereit használja fel annak követői ellen, megalakítja a saját hadseregét, hogy, amíg a társadalom végeláthatatlannak tűnő harcát vívja, kiderítse, mi történt Tom Denemmel... ...Igazán izgalmas időszak az univerzumban az az tizenkét hónap, amely Harry születése után történt. A harc gyakorlatilag teljesen kilátástalan, a Főnix rendje pedig éppen hogy csak megalakult, de már is ezer felé húz: sokan, bár kitartanak Dumbledore eszméi mellett, nem értik, hogy az ilyen vészterhes időkben miért Voldemort múltjával kell törődniük. Egyre nagyobb az ellentét az öreg mágus, illetve a Mágiaügyi minisztérium között is, Barty Kupor ugyan is egyre inkább megszállottá válik, egyre kegyetlenebb módszereket engedélyez: alig pár nappal Harry születése után az aurorok például megkapják a jogot, hogy főben járó átkokat használjanak halálfalók ellen."

Rowling látszólag nagyon izgatott - ez még mindig az oldal interjújából származik - és szinte szikrázik, a teremben sokan meg is említjük ezt neki: "Igen, nagyon jó érzés ugyan olyan hévvel belevetni magamat a munkába, mint előtte, és miután a történet már lezárult, ismételten ráérősen kalandozhatok, senki nem fogja megszabni, mennyi idő alatt kell befejeznem a munkát." Kérdésünkre, hogy hány oldalas lesz a regény, illetve, hogy mi lesz a címe, kitérő válaszokat kaptunk: "Szeretnék epikus művet létrehozni, olyat, amely bemutatja az eddigi hét részben kissé háttérbe szorított Főnix rendjének hatalmas küzdelmét, szeretném, ha az olvasók megismernék a fiatalabb, sőt, rögeszmésebb Albus Dumbledore-t, illetve Harry családját, és azokat az embereket, akik később - a regényekben (a szerk.) - fontos szerepet játszanak majd a sorsában. Nem fogok sietni, ha kell, több kötetben publikálom az elkészült művet. Igen, szívem szerint három regényt írnék, amelyek valós időben, 4-4 hónapos korszakában mutatnák be ezt a minden bizonnyal nagyon izgalmas időszakot... ...természetesen, ahogy eddig is, Harry szerepelni fog a címben, hiszen már létezik, és nem kis bonyodalmat okoz majd a megjelenése: elhangzik a jóslat, Voldemort minden áron a nyomára akar majd jutni, sőt, megtörténik ugye Féregfark nagyszabású árulása is." Arra a kérdésre, hogy nem e lesz e unalmas egy már ismert történetet újra megismerni, Rowling csak legyint: "Ezt a történetet nem ismerik. Igen, tény, hogy pár mondatban megemlítettem már a könyvekben a régi háborút - amely sokkal sötétebb, kilátástalanabb, mint a regényekben eddig ábrázolt  - de nem tudják (nem tudhatják) hogy mit éltek át James-ék ebben a háborúban, karjukon a gyermekkel, nem tudhatják, milyen volt Lupin, mielőtt felfedezték volna a farkasölőléfőzetet, és számtalan ilyen dolgot. Ezeket mind el akarom mesélni."

(pcguru.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!