Két apró incidens

A nagyváradi 114-es körzet PSD-s szavazókörzeti tagja, valamint a nagyszalontai 177-es szavazókörzet szintén PSD-s tagja és más megfigyelők elkezdték kiírni azoknak az embereknek a neveit, akik a délutáni órákig még nem adták le szavazataikat.

Az RMDSZ felhívására az említett szavazókörzetek elnökei leállították ezeket az embereket. Az RMDSZ feltételezése szerint a PSD ezeknek a listáknak az alapján próbálta volna meg szavazásra mozgósítani az embereket. A szövetség beadványt is írt a megyei választási irodához. Sütő Tibőr, a választási iroda RMDSZ-es tagja lapunkank elmondta, hogy ez az incidens nem akadályozta semmilyen módon a szavazás menetét a két említett körzetben, és tulajdonképpen törvénytelenség sem történt, noha nyilvánvaló, hogy az így összeállított listákat arra használják fel, hogy a pártok mozgósítsák a szavazókat.

 0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .