Két alapítvány is támogatja őket

Két alapítvány is támogatja őket
Szatmár megye – Werner Kessler és Peter Langholz vezetésével érkeznek több éve a Tasnádi Városi Kórházba két németországi alapítványtól az önkéntesek és a segélyszállítmányok. Felbecsülhetetlen a támogatásuk.

Immár ötödik alkalommal látogatott el a Tasnádi Városi Kórház gyermekosztályára a Peter Langholz által vezetett német önkéntes csoport Bitburgból. Minden alkalommal értékes és hasznos szállítmányokkal érkeztek: ekograf, EKG, infuzomat, aeroszolgépek, kardiotokograf, elektromos távvezérlésű nőgyógyászati asztal. Utóbbi látogatásuk alkalmával matracokat, ultraibolya lámpát, ágyneműket, törölközőket, figyelemfejlesztő játékokat hoztak.
Az önkéntes csoportot Dr. Anton Ghiţiu, a kórház orvosigazgatója, Dr. Nagy Tünde gyermekgyógyász és Glatz Enikö, a gyermekgyógyászat pszichológusa fogadta. A jó fogadtatás és kellemes időtöltéshez hozzájárultak a gyermekosztály dolgozói, Fehér Erzsébet főasszisztensnő vezetése alatt.
Egyébként a kórház ezenközben több változáson is keresztül megy. Az igazgatósági irodák átköltöznek a poliklinika épületébe. Ennek a lépésnek az oka, hogy a jelenlegi épületet visszakapta eredeti tulajdonosa. Ugyancsak a változásokhoz tartozik, hogy egy tökéletesen új konyhafelszerelést kapott a kórház, amelyet augusztus folyamán szerelnek be.
Egyébként július 10. és 17. között a Kölni Orvosi Akadémia egyetemistáinak egy csoportja ellátogatott a tasnádi kórházban, őket három németországi orovos koordinált. Az általuk képviselt alapítványtől érkeztek idén az adományok. Velük tartott Werner Kessler is, aki annak az alapítványnak a vezetője, akik először 1990-ben látogattak el Tasnádra, de az azóta eltelt húsz évben 15 millió márkányi támogatást juttattak el a kórháznak, köztük a gyermekosztály hőközpontjának beszerzését is ők támogatták.