Készülődés húsvétra

Készülődés húsvétra
Már hagyomány, hogy húsvéti tojásfestést szerveznek a dél-rogériuszi RMDSZ székhelyén, tudtuk meg Perecz Simó Annamáriától, a Diákokért egyesület elnökétől, a rendezvény fő szervezőjétől. Így volt ez tegnap is: tizenegy órától a gyerekek különféle tojásdíszítési technikákat gyakorolhattak, ezenkívül egyéb húsvéti díszeket készítettek.

Mintegy tizenöt gyerek vett részt, a legkisebb három, a legnagyobb tizenkét éves volt. A legtöbben erre a célra készült írók segítségével, forró viasszal díszítették a tojásokat. Az írókat viaszba mártották és a forró viasszal mintákat rajzoltak az általuk hozott tojásokra. Később a tojásokat megfestették – ez már a felnőttek irányításával zajlott. Szalvéta-technikával is díszítettek tojásokat, ezenkívül virágokat készítettek krepp papírból.

A gyerekek munkái nagyon szépen sikerültek, tudtuk meg utóbb a Diákokért Egyesület elnökétől. Pető Dalma, a dél-rogériuszi RMDSZ-körzet elnöke elmondta: a rendezvényt a körzet a Diákokért Egyesülettel közösen szervezi. Mint megtudtuk, az egyesület két munkatársa, Vass Annamária és Bíró Sára is részt vállalt a rendezvény lebonyolításában.

Az RMDSZ részéről csokitojásokat kaptak ajándékba a résztvevő gyerekek, az egyesülettől pedig húsvéti magazinokat. Ezenkívül minden gyerek hazavihette munkáit, sőt, munkaeszközeit is, az írókat is beleértve.

Neumann Andrea

Címkék: ,