Készülődés a majálisra

Készülődés a majálisra
A nagyváradi RMDSZ körzetek a napokban az utolsó simításokat végzik a vársáncban, készülnek a szombati majális lebonyolítására.

Szerda délután gyülekeztek a szervezők a nagyváradi vársáncba, hogy megbeszéljék a pontos teendőket annak érdekében, hogy a szombati majálison minden zökkenőmentes legyen. Czvikker Katalin, az esemény főszervezője elmondta: mivel az idei majális egy napos lesz, ezért igen sűrű programra számíthatnak majd a kilátogatók. „A majálisnak megvan a közösség összetartó és formáló ereje, mert minden RMDSZ körzet készül valamivel, és mindenki összefog azért, hogy bemutassa, ami az egész évi tevékenysége. Könnyed, szórakoztató hangulatú a majális, mégis van egy nagyon mély és fontos mondanivalója: lehet olyan rendezvényt szervezni, ahol tudunk együtt lenni” – fogalmazott Czvikker Katalin, aki a továbbiakban kiemelte, hogy as majálison részt vesznek a nagyváradi és a Nagyvárad Metropolisz Övezetében lévő iskolák, valamint több civil szervezet, mint például a Diákokért Egyesület, amely kézműves foglalkozást tart, illetve a váradi gyermekkórház onkológia osztálya mellett működő Védd a Gyermekeket Egyesület, amely immár hagyományszerűen a helyszínen adományokat fog gyűjteni. „Olyan összeg szokott összegyűlni, amiből az osztály szép dolgokat tudott megvalósítani” – jelezte a főszervező.

Főző körzetek

A kilenc nagyváradi RMDSZ-körzet is kiveszi a részét a szervezésből, mindegyik szervezet készül a babgulyás főző versenyre, emellett a szőlősi körzet nőszervezete két programot szervez a vár multifunkcionális termében: délután négy órától az egyházak nőszövetségeinek találkozójára kerül sor, fél hatkor pedig a Sikeres nők iskolája nevű rendezvény kezdődik el, amelyen nagyváradi, vagy Nagyváradhoz valamilyen szállal kötődő nők mesélnek sikereikről, arról, hogyan tudják összehangolni a karrierjüket a magánéletükkel. Az őssi RMDSZ-körzet lábtenisz versenyt szervez.

Iskolák fellépése

A majálison bemutatkozó iskolák tevékenységét Tóth Márta, a váradi Ady Endre Líceum igazgatója koordinálja. Tegnap délután a helyszínen lapunknak elmondta: „immár tizenegyedik alkalommal vesznek részt az iskolák a majálison. Először csak a fellépés lehetőségét értékelték, néhány év után viszont már fontosnak találták azt, hogy az iskolát népszerűsítsék. Most is mind a tizennégy tanintézmény standot kért, hogy az iskolát népszerűsítse. Ugyanakkor a majális nagyon jó kapcsolatteremtő lehetőség is az iskolák között.” Az igazgatónőtől megtudtuk, hogy a fiatalok részt vesznek a bográcsfőző versenyen, illetve színpadi műsorral is készülnek. Minden sulinak negyed óra áll majd rendelkezésére ahhoz, hogy a színpadon bemutatkozzon. A tanintézmények főként zenés-táncos produkciókkal készülnek majd. A majálison egyébként a Ludens Társasjáték Klub carcassone versenyt szervez diákoknak; a szervezők a helyszínen várják majd a jelentkezőket.

Pap István

Címkék: , ,