Készülő gyalogos aluljáró

Készülő gyalogos aluljáró
Már több mint a fele elkészült a leendő gyalogos aluljárónak, mely a nagyváradi Secarei utcát fogja összekötni a Püspöki (Stefan cel Mare) úttal a vasúti sínek alatt a MOL benzinkút mellett.

Az aluljárót előregyártott betonelemekből építik fel. Mostanáig kiásták az alauljáró alapját huszonkét méteren, tizenöt előregyártott betonelemet már elhelyeztek. „A kivitelező már megépítette az alagút egyik felét és most kezdi el építeni ennek második felét” – nyilatkoza Florin Birta, Nagyvárad alpolgármestere, hozzátéve, hogy a munkálatok június végén kezdődtek és gyors ütemben haladnak.

A kivitelezők szerint a munkálatokat nehezíti, hogy az Oncsa telepen lakók nem kerülnek a Ion Bogdan utca vagy a Theodor Nes híd irányába, hanem a munkálatok közelében vágnak át a vasúti síneken. Az aluljárót az Abed Nego és az Aquacons cégek végzik 1.252 ezer lejből (áfa nélkül). Az aluljáró 48,5 méter hosszú, 2,4 méter magas és három méter széles lesz és bevezetik oda a közvilágítást is. A szerződés szerint a kivitelezési időszak kilenc hónap, de van esély arra, hogy határidő befejezik a munkálatot.