Készülnek a kokárdák Nagyszalontán

Készülnek a kokárdák Nagyszalontán
Nemzeti ünnepünk méltó megünneplésére készül a hajdúváros magyarsága, a közelgő március 15-i ünnepségre máris zajlanak az előkészületek, ki-ki a saját erejéhez mérten igyekszik hozzájárulni az ünnepi programhoz.


A szervezők színvonalas rendezvényekkel várják majd az ünneplőket az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc emlékünnepén, a Sinka István Kézműves Kör és a Városi Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület tagjainak a jóvoltából pedig mintegy 1000 kokárda kerül majd ingyenesen szétosztásra a résztvevők között.

A héten a Magyar Ház civil termében már be is indult a munka, a kézművesek elkezdték a szebbnél szebb kokárdák készítését március 15 ünnepére.

A következő napokban a Sinka István Kézműves Kör és a Városi Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület tagjai rendszeresen összegyűlnek majd, hogy az ünnepre elkészüljön a mintegy 1000 kokárda, amelyek az ünnepi rendezvényen résztvevők között kerülnek majd kiosztásra.

Nemzeti ünnepünk apró jelképei március 15-én a közös összetartozás érzését erősítve minden bizonnyal méginkább különleges hangulatúvá formálják majd a magyarok ünnepét.

Sz.E.