Készül(get)nek, de vajon mire?

Készül(get)nek, de vajon mire?
A Nagváradi Bihar FC labdarúgócsapata, amint arról már tudósítottuk olvasóinkat, beiratkozott a hazai, II. ligás labdarúgó-bajnokságba. A fiúk hétfőtől folyamatosan készülgetnek az új idényre.

A Bodola Gyula Stadionban Gheorghe Silaghi szakirányító vezetésével tegnap a délelőtti kánikulában több mint harminc „lehetséges” csapattag rótta a köröket, s edzőjüknek nem sok ideje maradt beszélgetésre. Szólt arról, hogy az eltávozottak után mindössze hat tapasztalt játékos (Ember, Andor, Mihuţ, Achim, Cigan és Sfârlea) áll a rendelkezésére, a többiek pedig az ifjúsági központ és a megyei bajnokság ifjonc tehetségesebbjeit képviselik. Akárcsak tanítványai, ő sem panaszkodott a patinás váradi klub jelenlegi kilátástalan helyzete miatt, de azt elmondta, hogy hat hónapja nem kapott fizetést, de még reménykedik, mi több, hisz is valamilyen változásban és teszi a dolgát, mintha ő maga lenne az ország legjobban fizetett edzője, a játékosai pedig patyolat tiszta kék és sárga, néhol piros szerelésben tették a dolgukat. A mezek tisztaságáért felelős hölgy sem siránkodott, de nem tudta megmondani, mikor kapott utoljára hozzávalót, s most pótolja azt a sajátjából, mert mint mondta, „nem engedheti meg, hogy piszkosan vonuljanak pályára a fiúk”.

Még van remény továbbélni…

Közben érkeztek-érkeznek a hírek egy ismert üzletember támogatási- csapatmentési szándékáról, s valószínű, hogy e hét végén, illetve a jövő hét közepén fehér füst száll majd fel a klub nagyon megtépázott „kéményéből”. A Bodola Gyula Stadion egyik árnyékosabb részén maroknyi, idősebb nézők alkotta csoport csendben követte figyelemmel a futástól és forróságtól tikkadó futballistákat, s tagjaik próbálták kiválogatni közülük csak úgy, maguknak a tehetségesebbeket. Egyikőjük azzal büszkélkedett, hogy ő már hat évtizede szurkol a váradi legénységnek: – láttam én már szakadék szélén a csapatot, többször is játszottak alsóbb osztályban – kesergett a szakállas, ősz úriember, – ám hosszabb-rövidebb idő után mindig sikeresen visszatornázták magukat oda, ahol a megérdemelt helyük volt. Hogy most mi történik majd, megjósolni sem lehet, elsősorban azért, mert szerintem a csapat játékosainak java része a harmadosztály színvonalát sem éri el. Ezt hallva, társai csak hallgatagon, de megértően bólogattak…

Szántó Sándor

Címkék: ,