Készülenk a körzetek a majálisra

Készülenk a körzetek a majálisra
Ismét különféle rendezvényekkel és persze az elmaradhatatlan gulyásfőző versennyel várják az érdeklődőket a Varadinum rendezvénysoroazton belül megszervezett Minden magyar majálisa rendezvényre.

Az immár másfél évtizedes hagyomány szerint, a szombati, egész napos majálist a nagyváradi vársáncban tartják meg. Hétfő délután a nagyváradi RMDSZ körzeteinek képviselői találkoztak a helyszínen. Kisorsolták, hogy az egyes körzetek standjai hol lesznek felállítva és egyúttal elmondták, milyen programokkal készültek.
Szeretettel várják első sorban a rogériusziakat, de nem csak őket erre a közösségépítő rendezvényre a Várad-rogériuszi körzet képviselői, mondta Bimbó-Szuhai Tibor elnök. Az észak-rogériusziak által főzött bográcsos mellett ezúttal egy borszakértő fog érdekes tudnivalókat megosztani a jelenlévőkkel.

Sport, szórakozás

Mint évek óta, a sportosság és a fiatalság jegyében zajlik az őssi körzet programja – az idén kártyázni és sakkozni hívják első sorban az őssi negyedbelieket, de természetesen minden váradi magyart, tudatta Egri István elnök.
A többéves hagyományhoz híven, az idén is malommal, valamint a „cruce” kártyajátékkal várják nagy szeretettel a 9 és 99 év közöttieket standjuknál, tudtuk meg Kecse Gabriellától, az olaszi RMDSZ-körzet elnökétől. A malom újdonság, az érdeklődők be kell majd nevezzenek a bajnokságra, tette hozzá.
Újdonsággal készül a réti körzet is: az idén játéksarkot szerveznek kártyával és társasjátékokkal, ezekre nem szükséges benevezni, aki akar, beszállhat és persze közben lehet gulyást kóstolni, mondta Somogyi Orsolya alelnök.

Meglepetés

A szokásos gulyás mellett, amellyel eddig háromszor nyerték meg a versenyt és reményeik szerint ismét háromszor meg fogják nyerni, az idén meglepetésként velős-csontot is sütnek, előételnek, tudtuk meg Sauer Andrástól, az újvárosi körzet elnökétől. Tizenegy órától várlátogatást is szerveznek Jakabffy László vezetésével, továbbá kosárlabdadobó versenyt Némethi Emőkének, a megyei választmány ifjúsági szakosztályának tagja vezetésével. „Akárcsak eddig, mindenkit szívesen látunk” – tette hozzá a körzet elnöke.
A főzésen lesz a hangsúly a Várad-velencei körzet standjánál, de asztaliteniszezni is lehet majd, mondta el Fekete Mária alelnök. A gulyással többször is nyertek már első, illetve második díjat, ezúttal is szeretettel várják a látogatókat.

Lelkesen

Már kétszer megnyerték a Gulyáskirály vándorkupát, remélik, most sem lesz ez másként, mondta Kalmár Erzsébet, a csillagvárosi körzet elnöke. Háromféle húsból készítik – lesz benne marhalábszár, disznóhús és füstölt hús is. Egyúttal sakk bajnokság is zajlik majd náluk Szél Sándor sakkmester vezetésével, a győztes kupát is kap majd, tette hozzá.
Akárcsak a kezdetekben, a püspöki RMDSZ-körzet régi, megszokott csapata ezúttal is lelkesen készíti majd a bográcsgulyást és a tagok bíznak benne, hogy újra nagy sikere lesz, mondta Timár Enikő alelnök. Végül, de nem utolsó sorban: a szőllősiek is kiveszik a részüket a szervezésben, az ő csapatuk első sorban a háttérmunkában fog jeleskedni, például a vizet biztosítják majd, tudtuk meg Baranyi Tünde nőszövetségi alelnöktől.

Neumann AndreaA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .