Készülnek az új iskolai évre

Szatmár megye – A Vetési Általános Iskolában csak a takarítással nem végeztek még, ám a tantermeket fertőtlenítették, mind az I–IV., mind az V–VII. osztályoknak helyet adó épületekben, emellett pár tantermet sikerült ki is meszelni, valamint nemrég készültek el a mellékhelységek az I–IV. osztályos diákok számára helyt adó ingatlanban — mondta el Hudácskó Gyöngyi igazgatónő.

A vetési iskola fertőtlenítése mellett a hozzá tartozó decebali iskolában termopán ajtókra cserélték a régi nyílászárókat. Kérdésünkre az igazgatónő elmondta, a tanintézmények rendelkeznek a működéshez szükséges engedélyekkel.

A vetési iskolában maradt egy üres terem, melyből könyvtárat alakítottak ki a diákok számára, ami olvasóteremként is szolgál, ahová egy számítógépet is betettek, amit a diákok használhatnak — tette hozzá az igazgatónő. Emellett az V–VIII. osztályos diákok épületéhez új szárnyat építenek, ami a mosdónak, valamint a titkárságnak ad majd helyet.

HudácskóGyöngyi elmondta, a falakat sikerült felhúzni és a tervek szerint a tető is kerül az épületre, de további munkálatokra egyelőre nincs pénz, ám abban reménykedik kapnak majd támogatást a munkálatok befejezésére.

Címkék: , , ,