Kész a templombelső

Kész a templombelső
Lassan befejeződnek a nagyvárad-újvárosi református templom külső részének felújítási munkálatai. Az istentiszteleteket pünkösd óta újra a templomban tartják.


Hónapról hónapra, hétről hétre figyelhették a váradiak, mint kerül elő az állványzatok és a ponyvák mögül a felújított nagyvárad-újvárosi református templom egyre több felülete. A templom belső része teljesen kész van, néhány apróbb munka van még hátra, de miután a gyülekezeti tagok, presbiterek kitakarították, így már használható a templom. A vasárnapi istentiszteleteket pünkösd óta újra a itt tartják meg. Az orgonát is felújították, felhangoltatták. Sándor Lajos újvárosi református lelkipásztor kérdésünkre elmondta, hogy a külső munkálatok körülbelül három hét múlva, június végén elkészülnek, jelenleg a templom főbejáratának ajtajait restaurálják, így ez jelenleg be van deszkázva. A hívek a templom két oldalsó ajtaján tudnak közlekedni. Az ajtók is valószínűleg június végéig készülnek el, ennek a költségeit nagyrészben az egyházközség állja.

Hálaadó istentisztelet

Az EU-s projektből megvalósított felújítási munkálatok határideje kitolódott egy kicsit, mivel több korábban nem látható probléma a munka elkezdésével került felszínre, így egyúttal azokat is kijavították. Az ereszeket, csatornákat, amelyeket a projekt nem fedezett, önerőből csináltatják meg. A csatorna kicserélése is folyamatban van. A lelkipásztor hozzátette, hogy a hálaadó istentisztelet várhatóan szeptember végén lesz.

P. Nagy Noémi