Késtáskák, fenőacél és késélezők

Késtáskák, fenőacél és késélezők
Nagyon praktikus és biztonságos találmánynak tekinthetők a késtáskák, illetve az egyéb kiegészítők, mint például a fenőacél.

A szakácsok egyik kedvenc munkaeszközéhez sorolnánk őket, hiszen a táskákban könnyen és biztonságosan tárolhatják a késeket, míg a késélezők, a fenőkövek vagy fenőacélok segítségével mindig tökéletes formában lesznek a kések.

Különböző késtáskák közül válogathatunk a chefs.hu weboldalon. Kínálatukban találhatunk a 4 részes típustól kezdve egészen a 20 részes késtáskáig. A késtáska összehajtva kis helyet foglal, belső része cipzárral rögzíthető, kívül becsatolható, valamint fogantyúval és egyes termékeknél vállra akasztható füllel van ellátva a könnyebb szállítás érdekében. Ajánlatos a késekre élvédőket használni a táskán belül.

A fenőacél a kések egyik legelterjedtebb élezési eszköze. Használata egyszerű és gyors eredményt hoz. Fontos szempont, hogy a fenőacélnak keményebbnek kell lennie, mint a kés élének és a fenést mindig lefelé húzva, éllel szemben kell, hogy végezzük. Ezt az eszközt mindig tartsuk magunknál, hiszen bármikor szükség lehet rá.

A késélezők között is több fajtát különböztethetünk meg. Megtalálhatóak a finom, durva vagy a kerámia és polír élezők. A késélezőket azonban nemcsak a szakácsok, hentesek és böllérek használják, hanem a háziasszonyok is nagy előszeretettel alkalmazzák otthon a konyhában, mivel ez az eszköz onnan sem hiányozhat.

A késtáskák közül jó választás lehet például a Dick késtartó tekercs, amely 12 db kés tárolására alkalmas. Szállítása egyszerű és biztonságos, a kézi és vállon hordható fülekkel. Anyaga vászon és gumival borított. A belsejében a késeket szalaggal és tépőzárral lehet rögzíteni.

A gyémánt Arcos fenőacél mellett érdemes dönteni, ha hosszú távban gondolkozunk, hiszen a termék gyártója minden termékére 10 év garanciát vállal. Biztonságos használatát a nyél polipropilén csúszászmentes bevonata biztosítja. Ahogy a márka minden termékénél, úgy itt is az eszköz része az ujjvédő és az akasztó gyűrű. Anyaga egy igazán kopásálló, különleges módon edzett acél, a tökéletes bordázat pedig a sok évnyi fejlesztő munkának és tapasztalatnak köszönhető.

Késélezők közül pedig jó választás lehet a Roll-Sharp. Használata könnyű, kerámia bevonatú köszörűvel és gumi talppal ellátott, így nem csúszik el. A jobb és balkezes vásárlók egyaránt használhatják remek kialakítása révén. Tisztítása egyszerűen elvégezhető, mosogatógépben mosható.

Bátran válogass te is a Chefs.hu termékei közül, bármilyen célra is szeretnéd használni őket, biztosan megtalálod a számodra megfelelőt.

– PR cikk –

 

Címkék: ,