Késsel támadtak a mentőcsapatra

Késsel támadtak a mentőcsapatra
Szatmár megye – Kővel dobálták meg és késsel fenyegették meg a józsefházi tóban megfulladt két kislányt kereső tűzoltókat a gyerekek hozzátartozói. A jelenetet karba tett kézzel nézték végig a rendőrök.

Péntek este a józsefházi tóba fulladt két kiskorú, keresésükre negyed kilenc környékén ért ki a helyszínre a Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének egy mentőcsapata. Csónakkal, csáklyákkal kutatták át a tavat, a 14 és 16 éves lányok tetemeire azonban nem találtak.

Időközben a két lány hozzátartozóiból álló – többségében roma nemzetiségű – majd 100 fős tömeg gyűlt össze a parton. Röviddel este 10 óra után a látási viszonyok miatt a felügyelőség munkatársai abba akarták hagyni a kutatást, és másnap reggel újrakezdeni azt.

Aurel Ulici, a felügyelőség sajtószóvivője szerint ekkor a parton álló tömeg rátámadt a kutatócsapatra. Azzal fenyegették meg őket, hogy ha kijönnek a vízből, elvágják a torkukat, az egyik parton álló tűzoltót kővel tarkón is dobtak, ruháit is megszaggatták. Mindeközben a helyszínen ott voltak az aranyosmegyesi rendőrörs munkatársai is, akik meg sem próbáltak a tűzoltók segítségére sietni. Ulici elmondása szerint a tömeg nyomására sötétben folytatódott a keresés és háromnegyed 11 körül megkerült a két holttest, a mentőcsapatot pedig útjukra engedték a felbőszült hozzátartozók.