Késnek az új tankönyvek

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció
Egy hónappal meghosszabbították az új negyedikes tankönyvek elkészültének határidejét, de egyeztettek a kiadókkal, és azt az ígéretet kapták, hogy szeptember 15-ig mindenféleképpen a diákok padjára kerülnek a kiadványok.

Adrian Curaj tanügyminiszter azt nyilatkozta: egy hónappal meghosszabbították az új negyedikes tankönyvek elkészültének határidejét, de egyeztettek a kiadókkal, és azt az ígéretet kapták, hogy szeptember 15-ig mindenféleképpen a diákok padjára kerülnek a kiadványok, ugyanakkor a következő tanévtől kezdve a tizenegyedikesek és a tizenkettedikesek ingyen kapják majd a tankönyveiket. Úgy fogalmazott: az idén a költségvetésben egy személyre 55 lejt különítettek el, de igyekeznek, hogy a kiigazításkor növeljék ezt az összeget. Megjegyezte: hamarosan kiírják a versenytárgyalást a versenytárgyalást ezekre a tankönyvekre, de a korábbi tapasztalataik alapján időt vesz igénybe ez a folyamat.

A tárcavezető emellett azon meggyőződésének adott hangot: főleg vidéki környezetben alapvetően szükséges a meleg étel biztosítása, valamint az iskola utáni program, és előbbi strukturális alapokat próbálnak megpályázni, mert más forrásaik nincsenek. Arról is beszélt: hitelekből 800 millió lej különítettek el arra, hogy megpróbálják a tanintézményeknek a közegészségügyi engedélyeztetéssel kapcsolatos problémáit megoldani, a nyilvántartásaikban 2850 ilyen iskola szerepel.