Késnek a munkálatokkal a Vasile Lucaciu sugárúton

Késnek a munkálatokkal a Vasile Lucaciu sugárúton
Szatmár megye – Az Apaserv problémákba ütközött a Vasile Lucaciu sugárút munkálatainál, így a Vakond Kft. csak most tud hozzálátni az alap elkészítéséhez és az út aszfaltozásához.

A Vasile Lucaciu sugárút két sávját a tervek szerint július elsején át kellett volna adnia a kivitelezőnek, azonban az Apaserv több nehézségbe is ütközött az érintett útszakaszon. Leitner János, az Apaserv igazgatója lapunknak elmondta, hogy az ivóvízvezetékek cseréje alkalmából több olyan vezetéket is találtak, amelyek nem szerepeltek az eredeti tervrajzokon. Így a földbe rejtett telefon–, illetve villanykábelek kikerülése, esetenként azok átvágása késleltette a munkálatokat — magyarázta az igazgató. A Vakond Kft. már három hete befejezte a Vasile Lucaciu sugárút csatornahálózatának teljes cseréjét, azonban az út aszfaltozását nem tudta megkezdeni az Apaserv által végzett munkálatok határidejének csúszása miatt.

Útszegélyek

Herédi László, a Vakond Kft. helyi vezetője lapunk kérdésére elmondta, hogy az Apaserv kedden befejezte az ivóvízhálózat felújítását, így megkezdhetik a szegélykövek lerakását a sugárúton. A Vasile Lucaciu sugárút  modernizációs munkálatai hat hetet vettek volna igénybe a Pénzügyi Igazgatóság felőli oldalon is, ugyanúgy mint a Szatmár Megyei Múzeum oldalán, ahol az esőzések miatt csak néhány nap késés volt a szerződésben foglalt határidőhöz képest. Az említett problémák miatt azonban több hetet is csúszhatnak az itteni munkálatok. Az Apaserv munkatársai közül csak két személlyel találkoztunk a helyszínen, akik a 10 cm átmérőjű ivóvízcsövek számára kiásott árkok befedésével voltak elfoglalva. A Vakond Kft. a napokban hozzálát a zúzott kőből készülő alap elkészítéséhez, és ha az időjárás is megfelelő, akkor ennek elkészülte után sor kerülhet az aszfaltozásra is.

Gugulya–Hégető Lóránd