Keserűben a színpadon volt Hangyabo(l)y

Keserűben a színpadon volt Hangyabo(l)y
Bihar megye – A keserűi falunapon vasárnap már nem fenyegetett az eső, sőt, kifejezetten kánikulai meleg volt. És, hogy még melegebb legyen, az önkormányzati képviselők tűzet is gyújtottak.  

A keserűi falunapon, vasárnap az egész falu tanúja lehetett annak, hogy mit főztek ki a Helyi Tanácsba megválasztott elöljárók! A szervezők ugyanis bográcsosfőző versenyt hirdettek az önkormányzat tagjainak bab- és bográcsgulyás kategóriában. Hat „csapat” ragadott fakanalat: a Székely István–Bertalan Erika és a Hengye István–Faur Kis Angéla duó, illetve önállóan Koncz István, Szilágyi Sándor, továbbá Dandé Ottó alpolgármester és Nyiri Sándor polgármester.

Foci után íjászat

A zsűrizést olyan szakavatott személyekre bízták, akik közösségi rendezvények vendéglátásában szerezték tapasztalataikat (Lovas Erzsébet, Csuka Ibolya, Stéfán Katalin) és döntésük szerint a Székely–Bertalan kettős lett első, megelőzve Dandé Ottót és Koncz Istvánt. Napközben a kispályás focibajnokság végére is pontot tettek, a keserűiek házi döntőjében (tarcsaiak és kerekiek vettek még részt) a fiatalok csapata 5–1 arányban győzte le az öreg(ebb)fiúkat. Akik másfajta sportra voltak kíváncsiak, azoknak a Pusztai Farkasok hagyományörző íjászegyesület tagjai tartottak bemutatót.

Tűzijáték, diszkó

Az esti színpadi program a helyi ovodások és iskolások fellépésével kezdődött, majd az M.M. Pódium gyerekműsorával folytatódott. Aki indíttatást érzett, az karaoke versenyre is benevezhetett. Az esti koncertek rendjén előbb egy olyan hangyabollyal találkozhattak a keserűiek, „melyben” egyetlen hangya van, ráadásul még zenél is. A Hangyaboy művésznevű előadó lakodalmas zenével szórakoztatta a nagyérdeműt, majd a Székelyföldről (Maroshévíz) érkezett, a Médiabefutó tehetségkutató versenyen döntőbe jutott Lucasso duó adott elő némileg átdolgozott slágereket. Mindezek után nem maradt más hátra, mint a tűzijáték, és kezdődhetett a szabadtéri diszkó, kifulladásig.

Rencz Csaba