Keserü manapság Kassai élete

Keserü manapság Kassai élete
Személyi érdekek ellen elkövetett hivatali visszaélés jogcímen eljárást indítottak a Román Labdarúgó-szövetség főtitkára ellen. Állítólag Claudiu Keserü Franciaországba szerződése áll az ügy hátterében.

A Bukarestben megjelenő Gazeta Sporturilor sportnapilap információi szerint a Bihar megyei születésű Kassai Béla, jelenleg a Román Labdarúgó-szövetség (RLSZ) főtitkára ellen nyomozást folytatnak a gazdasági visszaélésekkel foglalkozó iroda munkatársai. Az RLSZ főtitkárát Mircea Moise és Sica Gavrizi labdarúgó-menedzserek jelentették fel a bíróságon. A feljelentési anyagban a nagyváradi születésű Claudiu Keserünek a Nagyváradi Bihar FC-től a francia Nantes együtteséhez 2003-ban történt szerződéséről tesznek említést. A labdarúgó egykori menedzserei többek között azt reklamálták, hogy egymillió dollárral károsították meg őket, amikor Keserü az ő beleegyezésük nélkül kötött szerződést a francia alakulattal, ezért a játékosnak bánatpénzt kellett volna fizetnie. Az RLSZ azonban felmentette a pénz kifizetése alól a futballistát, viszont az erről szóló döntés miértjéről nem tájékoztatták a menedzsereket.
Börtön is járhat
A vizsgáló biztosok a napokban az RLSZ székhelyén vizsgálták a „Keserü-aktákat”, s úgy tűnik, bizonyos hiányosságokat találtak az aktákban, mert Kassai ellen vizsgálatot indítanak személyi érdekek ellen elkövetett hivatali visszaélésért, továbbá személyiségi jogok korlátozásáért hivatali visszaélés által, valamint minősített formában elkövetett visszaélés jogcímen. S hogy mivel büntetik a fentebbieket? Az első esetben 6 hónap és 3 év közötti, a második esetben 5 és 15 év, míg a harmadik esetben 6 hónap és 5 év közötti szabadságvesztést is kaphat az a személy, akiről bebizonyosodik a bűnössége.
Az előzményekről
Az akkor még kiskorú Claudiu Keserü, valamint édesapja 2001-ben kötött képviseleti szerződést Mircea Moise és Sica Gavrizi labdarúgó-menedzserekkel, majd nem egészen két évvel később, 2003 tavaszán a Nantes-hoz szerződés ürügyén a labdarúgó kérte a képviseleti szerződés felbontását, mondván, hogy az hamis. Ehhez természetesen a menedzserek nem járultak hozzá, s egyenként 500 ezer dollár kártérítést követeltek Keserütől. Magasabb körökben „edzett” személyek közbenjárására azonban az összeg nem került kifizetésre.
Az ügy minden bizonnyal folytatódni fog, bár az érintetteket ismerve a két menedzser nem sokat fog nyerni az ügyletből…