Kerüljük el a bírságot!

Kerüljük el a bírságot!
Közleményben intéz felhívást a Bihar megyei érintettekhez a lakossági nyilvántartó: igényeljenek időben új személyazonossági okiratot, így nem kell kifizetniük a 40 és 80 lej közötti pénzbírságot.

A felhívás első sorban azokhoz szól, akiknek lejárt az okiratuk, vagy hamarosan lejár, elvesztették, ellopták tőlük a személyi kártyájukat, netán megrongálódott vagy semmissé nyilvánították, névváltozás történt, vagy bármilyen más adat változott, beleértve a lakcímet, az utca elnevezését és a helyiség besorolását, változott a tulajdonos kinézete ahhoz képest, ahogy a képen szerepel, s nem utolsó sorban azokhoz a fiatalokhoz, akik most töltik be a tizennegyedik életévüket.

Az érintettek kötelesek az új személyazonossági okiratot legalább tizenöt nappal annak lejárta előtt igényelni, de nem több mint 180 nappal előtte, az adatmódosulásokat vagy egyéb változásokat követő tizenöt napon belül, kiskorúak esetében pedig az első személyi kártyát a tizennégy év betöltését követő tizenöt napon belül kell igényelni. A szükséges iratokkal kapcsolatos információkkal a lakossági nyilvántartók székhelyén, vagy a rendőrségen szolgálnak.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .