Ország-világ

2021.02.03. 22:03

FTC-siker a rangadón, kieső helyen az Újpest

A címvédő és éllovas Ferencváros 4-0-ra nyert az Újpest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának szerdai játéknapján.

Az újpesti Csongvai Áron, valamint a ferencvárosi Tokmac Nguen (k) és Isael da Silva Barbosa (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában játszott Újpest FC - Ferencvárosi TC mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2021. február 3-án.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A címvédő és éllovas Ferencváros magabiztosan, 4-0-ra nyert Újpesten a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának szerdai játéknapján. A vesztes házigazdák kieső helyre kerültek a tabellán.

OTP Bank Liga, 19. forduló:

Újpest FC-Ferencvárosi TC 0-4 (0-1)

Szusza Ferenc Stadion, zárt kapus, v.: Iványi

gólszerzők: Isael (24.), Tallo (47. – öngól), Uzuni (76.), Vécsei (90.)

sárga lap: Kutrumpisz (5.), Tallo (25.), Kastrati (80.)

Újpest:

Banai – Pauljevic (Kastrati, 71.), Kutrumpisz, Baosic, Antonov (Katona, 89.) – Simon (Mucsányi, 62.), Csongvai, Mitrovic (Szakály P., 62.), Onovo, Stieber Z. (Beridze, 62.) – Tallo

Ferencváros:

Dibusz – Wingo (Lovrencsics, 74.), Blazic, Botka, Heister (Civic, 80.) – Haratin, Somália (Vécsei, 80.) – Isael (Boli, 74.), Nguen, Uzuni – Baturina (Sigér, 64.)

Az első félidőben a Ferencváros – Isael révén a 24. percben – egyetlen veszélyes akcióját gólra tudta váltani. A fennmaradó időben viszont önmagához képest lassabb tempó mellett rengeteg átadási hibát követett el a vendégcsapat, amely így támadni és veszélyeztetni sem tudott. Az Újpest jól megszervezte a védekezését, igyekezett nem területet adni ellenfelének. Ez viszont a 15. perc után erőteljesen kihatott a támadójátékára, amely onnantól teljesen erőtlenné vált.

Tallo öngóljával kezdődött a második felvonás – az újpesti center szöglet után a rövidről csúsztatott saját kapujába, senkitől sem zavartatva –, az ettől megzavarodott házigazdák csak percek múlva tértek magukhoz. Utána viszont támadásba lendültek, ám a védekezéssel és az eredmény tartásával megelégedő Ferencvárostól kis erőbedobás is elég volt, hogy hatástalanítsa a hazai akciókat, mielőtt azok veszélyessé váltak volna. A 76. percben Uzuni biztosította be a vendégek sikerét, akik onnantól fölényben játszottak a hitehagyott hazaiakkal szemben. A végeredményt Vécsei megpattanó lövéssel állította be a 90. percben.

A decemberben szerződtetett Michael Oenning vezetőedzővel továbbra sem gyűjtött pontot az Újpest, ráadásul három találkozón két szerzett góllal szemben tizenkettőt kapott. A lilák 2014 szeptembere óta nem tudják legyőzni otthon a Ferencvárost, amely azóta vendégként három döntetlen mellett negyedszer kerekedett föléjük. Az Újpest sorozatban hatodszor kapott ki a zöld-fehérektől, és egymást követő ötödik mérkőzésen maradt gólképtelen ellenük. Az FTC a bajnoki idényben tizedik idegenbeli fellépésén három döntetlen mellett hetedszer győzött.

Borítókép: az újpesti Csongvai Áron, valamint a ferencvárosi Tokmac Nguen (k) és Isael da Silva Barbosa (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában játszott Újpest FC – Ferencvárosi TC mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2021. február 3-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában