Kertek, zöldövezetek karbantartása

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció
A RER Ökológiai Szolgáltató nem csak a közterületen levő zöldövezeteket tartja karban, hanem ezentúl lehetőség van arra is, hogy a magán- és jogi személyek is a RER-re bízzák kertjeik gondozását.

Már több nagyváradi lakóközösség élt az új lehetőséggel, hogy zöldövezeteik rendben tartását az ökológiai szolgáltatóra bízzák. Legtöbben a következő szolgáltatásokat veszik igénybe: fűkaszálás vagy fűnyírás, valamint többen igénylik, hogy a tömbház körül különböző növényeket plántáljanak. A RER munkásainak segítségét a Grigorescu negyedbeli lakóházak tulajdonosai is kérték, valamint a beépítetlen telkek tulajdonosai is, akiknek kötelességük karbantartani a területet és lenyírni a gyomokat. A magánterületeken végzett munkálatok nem fogják befolyásolni a közterületek karbantartását, mivel külön csapatokat alakítottak ki a kétféle munkára. Mindegyik csapatnak van saját autója, felszerelése és szerszámai.

Munkálatok

A RER a fűnyírás és plántálás mellett igény szerint használ műtrágyát és növényvédő szereket, elvégzi a száraz levelek gereblyézését, a fák megmetszését. Ezeket a szolgáltatásokat nem csak a váradiak vehetik igénybe, hanem a város környékén élők is. Az érdekeltek kétféle szerződés közül választhatnak: rendelés és bérlet alapján. Az első esetében az igénylő megrendelése alapján azonnal elvégzik a munkát egyszeri alkalommal, míg a bérletes megoldás alapján a magán- vagy jogi személyek a RER gondozásába helyezik a zöldterületet, kerteket, sőt télen a hó eltakarítását is egy egész évre. A munkások az igénylővel együtt állítják össze a munkarendet. Az árakat a munkák határozzák meg, bérlet esetén havonta kell fizetni a részleteket. A munkák elvégzése után a dolgozók elszállítják a növényi hulladékokat is. Az érdeklődők az árakról és a szolgáltatásokról információt a RER székhelyén vagy a 0259-433-044-es telefonszámon kaphatnak.